Let's jump!, un program de sport si nutritie care ii ajuta pe copii sa creasca sanatos

/ / Modificat: 2012-11-06
Let's jump!, un program de sport si nutritie care ii ajuta pe copii sa creasca sanatos

Let's jump!, un program de sport si nutritie care ii ajuta pe copii sa creasca sanatos
                                 

Pentru ca miscarea inseamna un nou stil de viata, pe 3 noiembrie s-a lansat cel mai nou program de sport si nutritie pentru copii si parinti: Let’s Jump!

Let’s Jump! propune un program unic in Romania prin abordarea 360 – sport, nutritie, educatie, familie si copii.

Lipsa de timp si atentie afecteaza tot mai mult echilibrul intre alimentatia de zi cu zi si minutele de miscare recomandate zilnic.  De la parinte la copil, acest dezechilibru ia forme din ce in ce mai nesanatoase, amplificandu-se cu fiecare amanare. in ultimele decenii, la nivel mondial, problemele de greutate la copii prezinta cresteri alarmante.
 

Datele statistice* care au stat la baza initierii acestu proiect spun ca:

  • in Romania, numarul de copii supraponderali sau obezi este de 744.000, in Bucuresti fiind inregistrate aproximativ 70.000 de astfel de cazuri;
  • 80% dintre copii cu ambii parinti supraponderali ajung si ei supraponderali sau obezi;
  • 40% dintre copii cu un parinte supraponderal ajung si ei supraponderali sau obezi;
  • Media europeana a copiilor supraponderali si obezi  este de 23.25%, iar media pe Romania este 23.4%


Printr-o abordare completa, programul Let’s Jump isi propune sa influenteze adoptarea unui stil de viata sanatos. Let’s Jump! se adreseaza familiilor care constientizeaza aparitia unor obiceiuri gresite in alimentatie si care doresc sa le imprime copiilor lor un stil de viata activ. in acest scop, Let’s Jump! colaboreaza cu cei mai buni specialisti: antrenori si medici nutritionisti, psihologi, psihiatri, endocrinologi, pediatri. Astfel, poate sa ofere familiilor suportul si consilierea de care au nevoie pentru cele mai bune rezultate. In cadrul programului, adultii beneficiaza de sedinte de consiliere din partea unui medic nutritionist, care le ofera informatii despre o dieta corecta.


Lets_Jump

"Sanatatea incepe prin educatie si se desavarseste in farfurie. Aceasta este, pe scurt, filozofia mea. Trebuie sa stim  ca putem manca de toate, fara retineri, iar rolul meu intervine atunci cand trebuie sa hotaram cand, cum si cat mancam." a declarat doamna Dr. Anca Pantea-Stoian, Medic Nutritionist.

"Un copil fericit, care poate sa se joace cu prietenii sai, sa alerge, e un copil sanatos, e un copil capabil si curajos. Sanatatea mintala a adultului incepe cu sanatatea mintala a copilului sau." a declarat Dr. Ramona Octaviana Gheorghe, Medic Specialist Psihiatrie Pediatrica, Psihoterapeut.

Lets_Jump copii

Obiectivul Let’s Jump! este dezvoltarea sanatoasa a copiilor si adolescentilor, prin miscare si joc si prin abordarea unor obiceiuri alimentare sanatoase, ca stil de viata. Parintii reusesc tot mai greu sa petreaca timp de calitate alaturi de copiii lor. sedintele de antrenament Let’s Jump! sunt concepute astfel incat, pe parcursul programului, adultii sa se poata alatura celor mici. Sub atenta supraveghere a unui antrenor cu experienta, Serban Blebea, antrenamentul este deghizat sub forma unui joc, fiecare element fiind vital in dezvoltarea completa a copilului si a calitatilor sale motrice precum: rezistenta, viteza de reactie, coordonare si flexibilitate.

Grupele de varsta incluse in program sunt:  7 – 10 ani,  10 – 14 ani si  14 – 18 ani.

Programul cuprinde 10 sedinte pe luna, in care sunt incluse:

8 sedinte de antrenamente sub forma de joc, impreuna cu ceilalti copii
2 sedinte de antrenament  impreuna cu ceilalti copii  si cu parintii
4 sedinte de consiliere din partea unui medic nutritionist
2 workshop-uri de retete si sfaturi culinare
2 intrari gratuite pentru parinti la facilitatile complexului 168 Sport Station (exceptie masaj)

"Prin aceasta initiativa dorim sa oferim un sprijin activ familiilor care se confrunta cu comportamente sedentare si consecintele vizibile ale acestora. Let’s jump! incurajeaza adoptarea unei alimentatii sanatoase si a unui mod de viata activ, punand in practica un set de activitati adecvate varstei, personalitatii si conditiei fizice ale fiecarui copil sau parinte. Proiectul este o pauza de la jocurile virtuale, de la izolarea tot mai des intalnita la copii cu varste din ce in ce mai fragede, in fata monitorului sau a televizorului." a declarat Claudia Filip, fondator al programului Let’s Jump!

Pretul unui pachet de 10 sedinte Let’s Jump!, pentru copii si parinti, este de 800 RON + TVA.

Logo_Lets_JumpPentru lansarea programului, pretul promotional al unui pachet complet de 10 sedinte de antrenament este de 500 RON + TVA si al unui  pachet de 20 sedinte este de 795 lei + TVA.  

Inscrierile se pot face pe www.letsjump.ro sau la telefon 0757.103.898. Primele grupe vor incepe antrenamentul din 15 noiembrie.  

Antrenamentele si workshop-urile se desfasoara dupa un program personalizat in functie de grupa de varsta a copiilor si stabilit impreuna cu antrenorul si cu medicii colaboratori.

Programul are loc in cadrul 168 Sport Station (Splaiul Unirii, nr. 168, complex Asmita Gardens) care beneficiaza de cele mai moderne dotari si facilitati: sala de fitness, studio spinning, zona cardio, studio aerobic, spa, masaj si piscina (in constructie), vestiare mari si cafenea.

Contact pentru inscrieri:

serban@letsjump.ro
claudia@letsjump.ro
tel: 0757.103.898

www.letsjump.ro
http://www.facebook.com/JumpSportProgram

*Surse date demografice:  
http://www.iaso.org/
http://www.easo.org  
http://www.indexmundi.com/
http://www.chsjournal.org
http://rmr.medica.ro  -  Revista Medicala Romana, Volumul LVIII, Nr. 4, An 2011 si din lucrarea de doctorat a Prof. Dr. Dumitru Bulucea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport copii Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre