LEGO Group deschide oficial reprezentanta din Romania

| | Modificat: 2012-09-17 16:22:08

LEGO Group, de origine daneza, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de joaca din lume, isi deschide oficial reprezentanta directa pe piata din Romania.

LEGO Group, fondat de catre mesterul tamplar Ole Kirk Christiansen in urma cu 80 de ani, a avut o evolutie spectaculoasa, fiind astazi prezent in peste 130 de tari. Celebra caramida LEGO® este cunoscuta si apreciata de copiii din intreaga lume, devenind un adevarat simbol, iar brandul LEGO® este unul dintre cele mai cunoscute la nivel global.

caramida-lego

Extinderea LEGO Group pe piata din Romania face parte din strategia Grupului de extindere in Europa de Est. Romania reprezinta un motor de crestere in regiune, piata locala de jucarii aflandu-se in curs de maturizare.

Filiala din Romania a LEGO Group a fost infiintata la sfarsitul anului 2011, dar si-a inceput oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Este condusa de John Ungermand, Senior Director Emerging Europe. Brandul LEGO este in acest moment lider pe piata locala de jucarii, inregistrand o dublare a cotei de piata in perioada iulie 2011 -  iulie 20122.

Prin deschiderea unei reprezentante directe in Romania, obiectivele LEGO Group sunt legate de contributia la dezvoltarea acestei piete prin investitii substantiale atat in modernizarea raioanelor de jucarii din magazine, cat si prin informarea parintilor cu privire la rolul pozitiv pe care jucariile de constructii il au in dezvoltarea imaginatiei, atentiei si creativitatii copiilor.

 "Misiunea LEGO Group este aceea de a inspira si dezvolta constructorii de maine si speram ca prin prezenta companiei in Romania sa putem contribui la cresterea armonioasa a urmatoarelor generatii", declara John Ungermand, Senior Director Emerging Europe.

figurina-lego

Implicarea in procesul educational este una dintre valorile de baza ale companiei, parteneriatul cu institutii educationale fiind o traditie a LEGO Group.

Odata cu lansarea oficiala pe piata din Romania, LEGO Group sustine programul educational Orasul meu prin donarea unui camion de caramizi LEGO®, reprezentand 5.6 tone de elemente de constructie in valoare de 250.000 Euro de care vor beneficia copii din aproximativ 150 de scoli din mediul urban si rural. Programul educational este desfasurat de Junior Achievement Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei, iar prin investitia in educatie oferita de LEGO Group, elevii vor simula construirea si dezvoltarea unui oras, luand in calcul impactul deciziilor lor asupra locuitorilor, antreprenorilor si mediului.

LEGO_logo

"Credem ca procesul de invatare este mai eficient pentru copii atunci cand acestia sunt implicati activ in constructia unui lucru care are o semnificatie personala pentru ei. Acesta este principiul ce sta la baza filozofiei sistemului de invatare LEGO: dobandirea abilitatii de a gasi solutii noi si diferite unor probleme tot mai complexe. Din acest motiv ne straduim sa inspiram copiii pentru ca acestia sa creasca in spiritul creativitatii si al gandirii inovative", declara Jørgen Vig Knudstorp, CEO LEGO Group.

Acest program reprezinta un prim pas al unui angajament sustenabil prin care LEGO Group isi propune sa sustina educatia in tara noastra.

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri