In Anul Caragiale, Teatrul Ion Creanga anunta prima reprezentatie dedicata renumitului dramaturg

/ / Modificat: 2012-11-23 13:23:54

In Anul Caragiale, Teatrul Ion Creanga anunta prima reprezentatie dedicata renumitului dramaturg

In data de 17 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti, va avea loc prima reprezentatie a spectacolului D-l Goe, Vizita, Pedagog de scoala Noua - Mofturi. Scenariul este constituit din dramatizarea inecunoscutelor schite de I.L Caragiale.

Anul 2012 are o importanta deosebita pentru cultura romanesca si pentru teatrul romanesc, fiind desemnat Anul Caragiale, datorita dublei semnificatii: 160 de la nastere si 100 de ani de la moartea marelui dramaturg roman.

Teatrul Ion Creanga doreste sa aduca in atentia celor mici tipul de creativitate si umor impus de autor, printr-o dramatizare realizata de Ioan Garmacea si o scenografie semnata de Adina Mastalier. Dorind sa promoveze tinerii regizori in lumea teatrului pentru copii, Teatrul Ion Creanga s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de teatru pentru montarile sale, pe scene dintre cele mai prestigioase.

Din distributie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cerasela Popescu, Cristian Irimia, Ilinca Atanasiu, Cristina Casian, Mihai Verbitchi, Voicu Hetel, Cristian Cretu, Marius Nanau, Miruna Ionescu, Oliviu Cristian Bughiu.

Domnul Goe, Vizita, Pedagog de scoala Noua - Mofturi va fi un spectacol dedicat maestrului Cornel Todea, care a fost prezent in momente importante din cariera mea. Daca nu exista propunerea dansului si a domnului Ioan Garmacea, nu as fi indraznit niciodata sa il montez. Aveam in minte cu totul alte titluri pe care mi-as fi dorit sa le montez pentru copii. Cat despre Caragiale, mi-era o frica groaznica de el. Am acceptat propunerea din ambitie si din convingerea ca atunci cand ceva pare imposibil, e clar ca are toate sansele sa iasa bun. - declara Chris Simion, regizor.


Reprezentatie_Mofturi

Domnul Goe, Vizita, Pedagog de scoala Noua - Mofturi

Dramatizare de Ioan Garmacea, dupa Ion Luca Caragiale
Data premierei: noiembrie 2012 Regia: Chris Simion Scenografia: Adina Mastalier Asistent regie: Silvia Dumitrache
Ilustratie muzicala: Robert Agarici

Scenariul spectacolului este constituit din dramatizarea schitelor Pedagog de scoala Noua, Vizita si D-l Goe de Ion Luca Caragiale. Chris Simion, regizor, va oferi publicului un spectacol cu o viziune contemporana care pastreaza umorul fin al marelui dramaturg roman.
Din distributie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cerasela Popescu, Cristian Irimia, Ilinca Atanasiu, Cristina Casian, Mihai Verbitchi, Voicu Hetel, Cristian Cretu, Marius Nanau, Miruna Ionescu, Oliviu Cristian Bughiu.

Chris Simion - regizor, scriitor
A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica ''I.L. Caragiale'', Bucuresti. in anul 2000 a infiintat Compania de Teatru D'AYA impreuna cu studenti si absolventi ai U.N.A.T.C. Devine membru al Uniunii Scriitorilor din Romania in anul 2009.
Semneaza regia a numeroase spectacole: Maitreyi, Omul pescarus, Oscar si Tanti Roz, Ce ne spunem cand nu ne vorbim, etc. A scris, intre altele: Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani, Dogmatica fericirii, De ce nu suntem ceea ce putem fi?, etc.

Adina Mastalier - arhitect, scenograf
A absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism ''Ion Mincu'', Bucuresti
A realizat scenografia pentru spectacolele: Bad Bed Stories, Te iubesc! Te iubesc?, Oscar si Tanti Roz

Asadar, Teatrul Ion Creanga va asteapta la un nou spectacol dedicat celor cu varsta de peste 8 ani, la o reprezentatie care ofera o imagine realista a societatii romanesti, plina de umor si pe intelesul copiilor.

Taguri Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre