Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici

/ / Modificat: 2009-01-23
Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici





 

Pe 22 Ianuarie a fost lansat programul "Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici". Acesta este destinat in egala masura copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani cat si parintilor acestora, din Bucuresti.

In cadrul acestor cursuri, copiii vor invata sa lucreze cu calculatorul, sa inteleaga componentele si accesoriile acestuia, cum sunt realizate si care este rolul lor. Parintii urmaresc pasi importanti in aplicatiile de Control Parental, in laboratoare de lucru, urmand a putea lucra si seta software de Control Parental pentru o mai buna relationare si intelegere a gradului de evolutie al copiilor.

Seria de cursuri cuprinde trei module de lucru. In cadrul acestor module copiii au la dispozitie un laborator IT complet utilat, unde vor invata sa lucreze eficient si corect cu calculatorul, supervizati de un psiholog si un pedagog. Cursurile permit un grad foarte ridicat de socializare intre copii, prin metode de invatare si predare ce implica grupuri.

 




Modulele cursurilor de calculator pentru copii





Modulul I: Initiere in lucrul cu calculatorul

Locul unde copiii vad si lucreaza cu fiecare componenta in parte a unui calculator, intr-o maniera vesela si cu multe jocuri, invatand cum sunt realizate si care este rolul lor in interactiunea directa cu calculatorul.

In functie de inscrieri, primul modul incepe pe 14 Februarie 2009.

Durata: 8 sedinte (o sedinta are o durata de o ora), doua pe saptamana timp de o luna de zile. Zilele de curs: vineri, in intervalul orar 17.00-18.00 si sambata in intervalul 10.00-11.00 sau 11.00-12.00, in functie de programari si perioade (aceste date pot fi modificate).

Modulul II: Aprofundare in lucru cu calculatorul

Copiii lucreaza efectiv cu calculatorul, beneficiind de informatii cu privire la sistemul de operare, software, programe, lucrul cu ferestre, lucrul cu fisiere, desenare, mail etc. Copiii sunt invatati sa recunoasca vizual tipurile de mesaje de eroare intalnite, pentru a putea discerne singuri, chiar daca inca nu stiu sa citeasca, momentul din care este necesara interventia unuia dintre parinti.

Cel de-al doilea modul, de aprofundare, are o durata de 24 de sedinte, cu o intindere pe 4-5 luni.

Zilele de curs: vineri in intervalul orar 17.00-18.00 si sambata in intervalul 10.00-11.00 sau 11.00-12.00, functie de programari si perioade (aceste date pot fi modificate).

Modulul III: Control Parental

Acest modul este o noutate in gradinite, de data aceasta fiind invitati parintii ce au copii cu acces la calculator. In cadrul laboratorului IT cei mari vor putea lucra cu software de Control Parental, acumuland informatii despre acest tip de securitate, modalitati de instalare si utilizare a programelor. Parintii invata sa creeze restrictii si sa urmareasca istoricul calculatorului in fiecare zi. Cursul este insotit si de o sedinta alaturi de un psiholog pentru a intelege mai bine relatia copil-calculator-parinte.

Cel de-al treilea modul, de Control Parental, are o durata de doua sedinte (o sedinta are o durata de doua ore), cu o intindere de doua zile.

Zilele de curs: vineri in intervalul orar 17.00-18.00 si sambata in intervalul 10.00-11.00 sau 11.00-12.00, functie de programari si perioade (datele de desfasurare a cursurilor pot fi modificate).

Numar de locuri: intre 5 si 10 (cursul nu se desfasoara cu mai putin de 5 persoane!).

Unde: Strada Gheorghe Dem Teodorescu, nr. 16Bis, sector 3, Bucuresti

Proiectul este lansat de lacraru.ro si se desfasoara in Gradinita Bambi din Bucuresti.

"Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici, este un proiect pentru care lucrez de opt luni si pentru care va mai fi de lucru mult pentru actualizarea permanenta a continutului teoretic si tehnic. Si vom avea de lucru in urma feedback-ului primit de la parinti si copii. Actiunea reprezinta un pas important pentru directia abordata la inceputul lui 2008, fiind primul mare proiect care iese la iveala in acest context. (...) Voi pastra bucuria creata din legatura cu mediul copii/parinti. Asta inseamna proiecte noi pentru anul in curs, cateva dintre acestea fiind deja in faza de dezvoltare, incepute la finalul lui 2008", spune Cristian Lacraru, initiatorul proiectului.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre