Gradina zoologica Schonbrunn din Viena - numarul unu in topul gradinilor zoologice din Europa!

| | Modificat: 2013-06-14 00:00:00

Gradina zoologica Schonbrunn din Viena - numarul unu in topul gradinilor zoologice din Europa!

Si in 2012 gradina zoologica Schonbrunn din Viena a fost desemnata de catre expertul britanic Anthony Sheridan drept "cea mai buna gradina zoologica din Europa". Institutia vieneza a mai obtinut acest titlu in 2008 si 2010.

zoovienna

La categoria gradinilor zoologice cu peste 1 milion de vizitatori anual (grupa A), gradina zoologica din Viena este urmata de cea din Leipzig si de cea din Zurich. Topul 10 este completat de gradinile zoologice din Munchen, Basel, Chester si Berlin. Pe pozitia a opta se afla la egalitate gradina zoologica din Rotterdam si cea din Arnhem, iar cele din Köln si Praga isi impart pozitia a zecea.


Sheridan a analizat in total 92 de gradini zoologice din 23 de orase europene, clasamentul fiind stabilit pe baza a 37 de criterii, printre care se numara ingrijirea animalelor, diversitatea precum si protejarea speciilor, investitii, marketing, numarul vizitatorilor, zoo-pedagogia si personalul.

"Gradina zoologica Schönbrunn este singura care a obtinut la toate categoriile un punctaj mare. Totodata se bucura de un ambient unic, apreciat la nivel international de milioane de vizitatori", a explicat Sheridan. Expertul britanic a subliniat cu aceasta ocazie si importanta gradinilor zoologice pentru societate. Acestea "permit oamenilor sa ia contact cu diversitatea lumii animalelor, atrag atentia asupra importantei protejarii speciilor si ofera totodata o varianta deosebit de placuta de petrecere a timpului liber", explica Sheridan.

Gradina zoologica Schonbrunn din capitala Austriei este cea mai veche din lume, inregistrand la ora actuala peste doua milioane de vizitatori anual.

Topul 10 al celor mai bune gradini zoologice din Europa, intocmit de catre expertul britanic Anthony Sheridan:

1. Viena

2. Leipzig

3. Zürich

4. München

5. Basel

6. Chester

7. Berlin

8. Rotterdam si Arnhem

10. Koln si Praga


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA