Gala UNICEF 2009


UNICEF si Societatea Romana de Televiziune vor organiza in data de 1 iunie 2009 Gala UNICEF, un teledon pentru a strange fonduri in beneficiul copiilor din Romania prin dezvoltarea si extinderea programelor de educatie parentala.

Emisiunea va fi gazduita si prezentata de Andreea Marin Banica, Ambasador UNICEF al Bunavointei pentru Romania, si de Dan Bittman.

Educatia parentala este cruciala pentru rezolvarea unui numar mare de probleme cu care se confrunta copiii. Prin programele de educatie parentala pot fi prevenite: abandonul, violenta in familie si cea impotriva copiilor, imbolnavirile si decesele provocate de accidente domestice, abandonul scolar al copiilor.


De asemenea, pot fi imbunatatite stimularea si dezvoltarea timpurie a copiilor pentru ca acestia sa isi poata atinge potentialul maxim.UNICEF a initiat programe pentru dezvoltarea si imbunatatirea abilitatilor parentale, pe care le deruleaza impreuna cu partenerii sai si doreste replicarea acestor proiecte la scara nationala, pentru a acoperi un numar cat mai mare de parinti, indiferent de mediul din care provin, de etnie sau de situatia lor economica, astfel incat toti copiii sa porneasca cu sanse egale in viata.

Va invitam sa fiti alaturi de noi de Ziua Copiilor, 1 Iunie 2009, incepand cu ora 21:00 pe postul de televiziune TVR1.

Rezultatele campaniei

Campania "2 pentru viata" desfasurata de UNICEF pentru copiii din Bangladesh s-a concretizat pe 30 aprilie prin teledonul difuzat de Antena 2.

In timpul campaniei s-au strans aproximativ 216 mii de dolari, care vor ajuta la asigurarea tratamentului cu zinc pentru copiii din Bangladesh care sufera din cauza deshidratarii severe provocata de diaree.

Desi in Romania sau in alte tari dezvoltate diareea nu mai este privita ca un pericol pentru viata unui copil, in Bangladesh, aceasta boala provoaca adeseori deshidratarea severa ce duce la deces.

Jumatate din copiii din Bangladesh se confrunta cu aceasta problema. 1,5 milioane de copii sub 5 ani sufera in fiecare an cel putin un episod de diaree, iar deshidratarea severa ucide 200 de copii sub 5 ani in fiecare zi.

27 mai 2009

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul