Festivalul International al Teatrului de Animatie

/ / Modificat: 2011-11-23
Festivalul International al Teatrului de Animatie

Teatrul de Animatie Tandarica, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si sub egida UNIMA Romania, organizeaza, in perioada 24 noiembrie - 4 decembrie, Festivalul International al Teatrului de Animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie". Ajuns la cea de a saptea editie si desfasurat sub egida Tandarica - 66, festivalul este deja un reper pe "harta" culturala a Bucurestiului.

Luna decembrie a reprezentat intotdeauna un bun prilej de a face cadouri celor mici.  Cu putin timp inaintea Sarbatorilor, Mosul se va aseza la sfat si va descarca din desaga sa cele mai bune, mai recente, mai jucate titluri si mai premiate spectacole ale teatrului Tandarica.

Vor fi prezentate cele mai cunoscute si mai iubite basme ale literaturii universale si romanesti pentru copiii de toate varstele, precum si reprezentatii ale teatrelor invitate din tara, dar si din strainatate. Va fi creata o  ambianta de basm, un cadru scenografic specific, cu papusi si marionete. Odata ajunsi la teatru, copiii vor intra in tara personajelor unde vor petrece momente deosebite in compania celor mai indragiti eroi ai povestilor si basmelor, vor asculta fragmente muzicale cunoscute.

Teatrul Tandarica si-a propus sa organizeze cea de a VII-a editie a  festivalului intitulat „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie” din dorinta de a le oferi micutilor  spectatori si nu numai, un regal de culoare, de maiestrie, de voie buna.

La Festival vor participa trupe de profil din Romania (Bucuresti, Galati, Arad, Alba Iulia, Cluj Napoca, Tg. Mures, Craiova, Iasi), dar si din strainatate (Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel). De asemenea, vor avea loc numeroase workshop-uri: de pantomima, de origami, de teatru de umbre, constructie de papusi din baloane si sosete, precum si lansari de carte si vernisarea unei expozitii de scenografie.

Proiectiile cu spectacole de animatie si conferintele sustinute de personalitati remarcabile din Romania (Cristian Pepino, Victor Ioan Frunza, Mihai Gruia Sandu) sau din strainatate (Marek Waszkiel, director al Teatrului de papusi din Byalistok si Ivica Simic, director de teatru si secretar general ASSITEJ) sunt alte evenimente care vor avea loc in perioada Festivalului. O sectiune speciala este dedicata spectacolelor studentesti (UNATC Bucuresti), iar Compania Hai-Hui, o initiativa particulara in domeniul teatrului, va participa si ea la Festival.

Toate aceste evenimente alcatuiesc un program extrem de dens care a necesitat un mare volum de munca, de energie si creativitate, precum si capacitate de organizare.

Se va acorda Premiul de excelenta in arta animatiei, care din acest an poarta numele de Michaela Tonitza Iordache, doamnei Carmen Marginean, experimentata marionetista a Teatrului de marionete din Arad. In 2010, a fost instituit un premiu similar pentru corpul tehnic, care anul acesta se va acorda domnului Victor Truta, sculptor de papusi la Teatrul Gulliver din Galati, ajuns la venerabila varsta de 81 de ani.

Propunerile de spectacole din cadrul Festivalului de Animatie satisfac cele mai exigente gusturi si sunt o demonstratie de virtuozitate interpretativa, cu papusi bidimensionale, marionete si actori la vedere, folosind mijloace de expresie dintre cele mai diverse.


Astfel, pentru inca un an, Bucurestiul va deveni Capitala Teatrului de Animatie.

Ne bucuram sa va spunem ca site-ul Copilul.ro este partener media al Festivalului International al Teatrului de animatie 2011 "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie".

Programul primei saptamani a Festivalului Teatrului de animatie il gasiti postat in Forum in Timpul liber pentru copii si parinti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti Activitati educative Activitati distractive copii Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre