Festivalul International al Teatrului de Animatie – impresiile primei zile

/ / Modificat: 2011-11-25
Festivalul International al Teatrului de Animatie – impresiile primei zile

A fost ziua intaia a celei de a saptea editii a Festivalului International al Teatrului de Animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie"! Organizata de Teatrul de Animatie Tandarica si Primaria Municipiului Bucuresti, manifestarea ce se va desfasura timp de 11 zile, va reuni trupe de profil atat din tara cat si din strainatate.



Deschiderea a facut-o Teatrul de marionete din Arad cu spectacolul "Tovarasul de drum", ce are la baza o poveste mai putin cunoscuta a lui H.C. Andersen, transpusa de regizorul Radu Dinulescu in tehnica 3D si care este o pledoarie sensibila despre prietenie si intelegere. Actorii marionetisti Carmen Marginean, Adina Doba si Cristian Bordas au insufletit cu maiestrie marionetele cu fire scurte ce spun istoria lui Andersen.

Programul primei saptamani din Festival il gasiti in Timpul liber pentru copii si parinti, in sectiunea Evenimente din Forum!

Carmen Marginean a sustinut un atelier despre arta marionetei in care studentii de la sectia Arta actorului manuitor de papusi si marionete au avut ocazia sa vada pe viu si sa se “joace” cu unele dintre marionetele preferate ale actritei aradene.

Carmen Marginean a fost cea care a primit Premiul Michaela Tonitza Iordache de excelenta in animatia romaneasca, oferit de Teatrul de Animatie Tandarica, Primaria Municipiului Bucuresti si UNIMA Romania.

In acest an, premiul poarta numele unui reputat om de teatru, fost director timp de 12 ani la teatrul Tandarica, cadru didactic si initiatoarea sectiei de profil de la UNATC. Acest premiu, instituit in anul 2000, recompenseaza talentul, priceperea, daruirea, maiestria. Carmen Marginean, interpreta a peste 100 de roluri intr-o cariera de peste 30 de ani, se alatura galeriei celor alesi.

Sala Anima Studio, aflata la etajul patru al cladirii teatrului, s-a dovedit din nou neincapatoare pentru cei care au dorit sa vada sau sa revada spectacolul pentru adulti "Candid", in regia lui Cristian Pepino, spectacol care a obtinut foarte multe premii la diverse competitii interne si internationale.

In urmatoarele zile, evenimentele se vor succeda intr-un ritm alert. Vineri, Teatrul "Gulliver" din Galati va prezenta "Poveste de Craciun", oferind un cadou pentru copiii cuminti care-l asteapta pe Mos cu emotie. Daniela Dragulescu, cunoscuta scenografa, va avea un vernisaj cu o selectie din cele mai cunoscute lucrari ale sale.

In incheierea celei de a doua zile, Teatrul Atelie 313 din Sofia va juca spectacolul "Lacul lebedelor", ce are la baza baletul lui P.I.Ceaikovski si o poveste germana ce ne vorbeste despre iubire, despre lupta dintre bine si rau, lumina si intuneric.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti Activitati educative Activitati educative copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre