Editura Cartea Copiilor lanseaza Poezii din copilarie

| | Modificat: 2012-10-25 00:00:00

Si deodata, dintre dealuri

Se desprinde larg un zvon

Ca un murmur lung de ape

Revarsate peste maluri

Creste-n lunca, mai aproape

Umple vaile vecine

De rasunet mare

Vine!

Cine? Una dintre cele mai frumoase carti, in care copilaria joaca in rime.

poezii_din_copilarie

Poezii din copilarie aduna in paginile sale versuri  indragite de bunici si parinti de pe vremea cand erau si ei copii, invitandu-i totodata pe micutii de azi intr-o calatorie plina de culoare si veselie prin momentele copilariei.

Prin poezii de referinta ale marilor poeti romani si desene ale unora dintre cei mai tineri si talentati  ilustratori, cartea doreste sa ofere educatorilor si parintilor o modalitate aparte de a imprieteni copiii cu poezia.

Calatoria incepe a se tese din leagan, cu cantece de somn  usor, impletindu-se mai apoi, cand vesel, cand domol, cu anotimpurile, cu sarbatorile colorate, cu jocurile, cu clipele-amintiri petrecute in sanul familiei si, in final, cu nostalgia momentului in care copilaria se pierde undeva, departe.

Si, pentru ca dragostea pentru frumos se cultiva de la varste fragede, in Poezii din copilarie se regasesc versuri si ilustratii atat pentru cei mai mici - La Pasti, Vine ploaia, Povestea gastelor, Somnoroase pasarele - cat si pentru cei mai mari, care incep sa intrezareasca mesajele poeziilor, dincolo de rime - Ce te legeni, O ramai, Cantec. 

Tabloul copilariei este completat de poezii mult iubite, fara varsta - Iarna pe ulita, Vestitorii primaverii, Rapsodii de toamna, Balada unui greier mic, Acceleratul.

Cu fiecare poezie, cei mici vor descoperi un nou univers de voiosie si culoare, in care copii, parinti, bunici, dar si animalute, gaze, flori, copaci prind viata in nuante vesele de acuarela, creioane colorate sau colaj. Aceste desene, care insotesc si anima poeziile, semnate de Maria Brudasca, Livia Coloji, Raluca Ilie, Agnes Keszeg  si Cristiana Radu, reprezinta o adevarata "expozitie de grup", menita sa vorbeasca despre valoarea tinerilor nostri ilustratori.

Celor care au dat viata volumului Poezii din copilarie s-a alaturat si Administratia Fondului Cultural National, care si-a oferit sprijinul pentru ca productia cartii sa fie una impecabila, iar cei mici sa se bucure de fiecare pagina.

Volumul este disponibil in format mare, 20x26 cm, tiparit pe hartie alba rezistenta, coperta cartonata, plastifiata mat.

Pretul este de numai 15,75 lei, iar cartea poate fi comandata online la www.carteacopiilor.ro.

Taguri Carti pentru copii Carti educative prescolari

Articole recomandate

Citeste si despre