Earth Hour si Spider-Man isi unesc fortele pentru a salva planeta

| | Modificat: 2014-02-14 13:12:48

Intrand intr-un parteneriat unic pana in prezent, Spider-Man va deveni primul SUPER-EROU care va indeplini rolul de ambasador al Earth Hour/ Ora Pamantului, miscarea mondiala infiintata de WWF (World Wide Fund for Nature/Fondul Mondial pentru Natura), transmitand un mesaj care sa-i inspire pe oameni sa-si foloseasca propria putere pentru a deveni SUPER-EROII planetei.

Andy Ridley, CEO si cofondator al Earth Hour si Jeff Blake, presedinte al Worldwide Marketing and Distribution, Sony Pictures Entertainment, au facut un anunt odata cu lansarea Earth Hour Blue – o noua platforma digitala pentru donatii si gasirea resurselor necesare planetei, lansata pentru cooptarea mai multor participanti din intreaga lume la renumitul eveniment de stingerea luminilor, care va avea loc anul acesta sambata, pe 29 martie 2014, la ora 20:30.

Anul acesta, Earth Hour si eroul mult asteptatului film de aventuri "The Amazing Spider-Man 2" – alaturi de protagonistii filmului Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx si regizorul Marc Webb – isi vor arata sprijinul pentru Earth Hour Blue, care va mobiliza energia multimilor pentru strangerea de fonduri necesare unor proiecte de mediu din toata lumea.

Earth_Hour_Spiderman

"Sunt mandru de faptul ca Spider-Man va fi primul super-erou care devine ambasador pentru Earth Hour sustinand ca noi toti vom putea deveni super-eroi cand ne vom da seama de puterea pe care o avem," afirma Andrew Garfield, care-l interpreteaza pe Spider-Man in filmul care va fi lansat pe ecrane. "Earth Hour este o miscare cu un impact important in lume, asa incat va puteti imagina ce impact vom avea anul acesta cand il vom avea de partea noastra si pe Spider-Man."


Sectia de finantare a noii platforme, prin contributii si donatii, va permite participantilor sa ajute familiile din Madagascar cu masini de gatit ecologice, sa contribuie la construirea in Filipine a unor barci din fibra de sticla, capabile sa faca fata unor dezlantuiri ale naturii cum a fost taifunul Haiyan, sau sa stranga fonduri pentru extinderea si conservarea renumitului Parc national Table Mountain din  Africa de Sud, ca si sustinerea altor numeroase proiecte viitoare.

"Earth Hour iti da puterea sa realizezi multe, chiar daca esti singur, iar Earth Hour va dura cu siguranta mai mult decat o singura ora.  Multimile initiaza numeroase proiecte minunate pentru planeta noastra, iar acestea se desfasoara peste tot in lume," afirma Emma Stone.

"The Amazing Spider-Man 2" in regia lui Marc Webb va fi primul ambasador celebru care va anunta deschiderea proiectului Earth Hour Blue, pe care-l sustine si care e menit sa furnizeze echipamente mai bune rangerilor WWF, care protejeaza animalele salbatice din Indonezia - cum ar fi: tigrul din Sumatra, elefantul, rinocerul sau urangutanul - si habitatul lor forestier.    
 
"Earth Hour va fi o miscare plina de super-eroi – oameni capabili sa aduca schimbarea pentru o viata mai buna pe Terra. Imaginati-va cate oportunitati se vor deschide in fata noastra cand ne vom uni puterile si vom realiza si mai multe impreuna," subliniaza Marc Webb.

Earth Hour a ajuns sa cuprinda sute de milioane de oameni din toate categoriile, din 7000 de orase si 154 de tari.  Jamie Foxx, care-l interpreteaza pe Electro, personajul negativ din film, a spus: "Earth Hour nu inseamna doar sa stingi lumina; este vorba despre o multime de oameni din toata lumea, care isi vor uni fortele tot timpul anului pentru a imbunatati viata planetei.  Nu subestimati puterea pe care o aveti si ceea ce puteti face."

Oamenii vor putea folosi platforma Earth Hour de finantare prin donatii pentru Earth Hour Blue, care ii va chema pe toti sa se alature celei mai mari campanii de mediu din lume; inclusiv campania Instagram pentru cei care vor sa se alature eforturilor de sustinere a Marii Bariere de Corali a Australiei si care va face parte din tematica Earth Hour pentru anul 2014 din Australia: "Lights Out For The Reef"/Stingeti lumina pentru recif.

Participantii internationali ai acestei miscari vor putea sa semneze petitia privitoare la protectia rechinilor intitulata “Am terminat-o cu aripioarele de rechin/I’m FINished With FINS”, care le solicita pe toate vedetele si persoanele publice din Asia sa contribuie la interzicerea mutilarii rechinilor din apele marine, pentru vestita supa din aripioare de rechin.

"Ideea Earth Hour a prins mai mult decat am sperat. Anul acesta, cu ajutorul lui Spider-Man, vom duce aceasta miscare in etapa urmatoare. Speram ca Spider-Man sa dea putere oamenilor sa  fie un fel de super-eroi pentru planeta si sa contribuie cu exemplul si cu mica lor donatie la sustinerea proiectelor si campaniilor din toata lumea. Trebuie sa stimulam puterea multimilor. De asta se ocupa Earth Hour Blue," explica Ridley.

Sony Pictures Entertainment va participa contribuind la un proiect al WWF-China si Earth Hour Blue oferind oamenilor masini de gatit moderne, care sa impiedice noi defrisari de padure din habitatul Marelui Panda. Pentru eforturile sale, studiourile Sony vor primi cupoane Gold Standard pentru emisiile de gaze de sera si dioxid de carbon, care vor echivala emisiile de gaze in atmosfera ale intregii productii a filmului The Amazing Spider-Man 2 ca si ale turneului sau de publicitate.

Facand de-a lungul anilor o multitudine de eforturi pe linia proiectelor de mediu, The Amazing Spider-Man 2 a devenit productia cea mai “ecologica” din istoria Columbia Pictures.  Aceste eforturi pe linia proiectelor de mediu, atat pe platouri cat si in afara lor, sunt sustinute la toate nivelurile, de catre producatori sau cadre executive, actori sau membri ai echipei de filmare, si au inceput sa se faca simtite inca de la inceputul fazei de pre-productie.

"Spider-Man a fost intotdeauna un super-erou cu care spectatorii s-au putut identifica. Peter Parker este un erou si o sursa de inspiratie pentru toata lumea , asa incat el este foarte potrivit pentru a-si uni fortele cu Earth Hour pentru a-i coopta pe toti cei care vor sa salveze planeta," a adaugat Blake. "De asemenea sunt foarte mandru de faptul ca The Amazing Spider-Man 2  este considerat complet nepoluant. Ne-am angajat sa fim cat se poate de grijulii cu problemele ecologice in timpul productiei, sa respectam natura si sa nu producem prea multe deseuri; acum, Earth Hour Blue ne arata ceea ce putem sa realizam atunci cand lucram impreuna."

Earth Hour si ambasadorul sau, Spider-Man, ne reamintesc ca oricine poate fi un super-erou pentru planeta,  asa incat va rugam sa va implicati si sa va folositi potentialul in cadrul  earthhour.org

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA