Despre basme spaniole si carte digitala, la Bookfest


A doua zi a Salonului de Carte Bookfest a inceput cu povesti spaniole in limba romana, in cadrul Programului Spania – tara invitata. Marian Ralea a interactionat cu cei mici, citind cu ei in spaniola si amuzandu-se traducand. Magicianul s-a adaptat tematicii spaniole, reusind sa ii atraga in firul epic chiar si pe adulti.

Costumati de Zana Povestilor, micii actori s-au dovedit talentati, luandu-si rolul in serios. In final, copiii au primit pelerine colorate, autografe de la Marian Ralea si carti in spaniola. Cei mici sunt asteptati si vineri in Pavilionul 13 pentru povesti cu Magicianul, tot de la ora 11.00!


La Cafeneaua literara Lavazza, programul "Cu cartile pe masa" a pus in discutie alaturarea dintre ziar si carte, ca solutie de criza sau ca alianta pe termen lung.

Vladimir Epstein, Directorul Targului de Carte Gaudeamus, considera ca aceasta asociere este de bun augur si intr-un caz si in celalalt.

"Fie ca sunt pe termen lung sau scurt, aliantele ziar – carte sunt firesti. Este de admirat ca editorii din Romania au stiut sa se adapteze crizei si sa puna in valoare cartea", a completat Epstein.

Pe parcursul zilei au mai avut loc lansari de carte:

- Ion Iliescu - Dupa 20 de ani. 1989 — an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala, la editura Semne;

- Octavian Sava - Printul ratacitor - George Bibescu, la Editura Coresi;

- Vasile Dancu - Patrie de unica folosinta, la Editura RAO.

De asemenea, s-au organizat mese rotunde:

- Responsabilitatea sociala in Romania;

- Viitorul cartii electronice.

Vineri, in cea de-a treia zi de Bookfest, are loc masa rotunda "Experienta narativa in viziunea scriitoarelor spaniole si romane", la ora 16.30 si ii are drept participanti pe Carme Riera, Rosa Montero, Milagros Frías, Gabriela Adamesteanu (romanciera) si Cecilia stefanescu (romanciera).

Salonul continua cu alte lansari de carte si dezbateri, precum si cu un concert aparte: Ada Milea si "Don Quijote", de la ora 18.30, in pavilionul 13 al Romexpo.

Intrarea este libera!

Bookfest 2010 are loc in perioada 9-13 iunie; se deschide zilnic la ora 10:00 si se inchide miercuri 9, joi 10 si sambata 12 iunie la ora 20:00. Vineri 11 iunie orarul se prelungeste pana la 22:00, iar duminica 13 iunie Salonul de carte isi inchide portile la ora 18:00.

Bookfest are loc in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Romexpo. Accesul vizitatorilor este liber.

11 iunie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul