Cine sunt copiii care joaca in reclamele de la televizor?

/ / Modificat: 2013-02-07
Cine sunt copiii care joaca in reclamele de la televizor?

Cine sunt copiii care joaca in reclamele de la televizor?


De multe ori va intrebati cine sunt copiii care joaca in reclamele pe care le vedem zilnic pe micile sau marile ecrane din Romania. Si va mai intrebati probabil cum au facut sa ajunga acolo? Ei bine, daca va imaginati ca parintii lor au vazut pe undeva vreun anunt in care se cautau copii frumosi si talentati ca sa dea proba pentru reclama, iar ei au trecut preselectia si gata, va inselati. Drumul pana in pauza de publicitate este mult mai lung; dar mai ales mult mai muncit decat credeti.

Mitache_RobertaSa luam exemplul fetitei blonde cu codite, care serveste toata familia cu somon, in reclama la peste pe care o vedeti chiar in luna decembrie la toate posturile TV.

Numele ei este Roberta Mitache si are 6 ani. Pare ca este in fata camerei de filmat de cand lumea si intr-adevar este foarte frumoasa si talentata si in realitate.

Dar aceste atribute au ajutat-o sa treaca doar de preselectia de la scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete si sa fie inscrisa la grupa de incepatori.

Adevarata provocare abia de acolo a inceput: lucreaza cu 3 profesori, fiecare specializat intr-un anumit domeniu, tehnica de filmare, interpretare si dictie,acomodarea cu echipamentul tehnic si stapanirea emotiilor in fata camerei facandu-se treptat si prin exercitiu.

Dariana_Jianu

O alta prezenta pe micile ecrane in aceasta perioada este fetita bruneta cu parul buclat din reclama de sarbatori a unei companii financiare, care isi doreste cu ardoare o bicicleta. Pe fetita o cheama Dariana Jianu, are 7 ani, si nu este doar talentata ci si foarte hotarata.

Timp de un an de zile a batut drumul de la Pitesti la Bucuresti in fiecare saptamana doar pentru a urma cursurile scolii Micile Vedete si a invatat rapid tot ce i s-a predat.

Si poate le-ati vazut si pe cele doua fetite care stau la masa cu tata, intr-o reclama la condimente alimentare. Ele se numesc Ilinca Rautu, 8 ani, si Sofia Ivan, 8 ani, si, chiar daca n-ati crede, nu sunt surori in realitate, chimia dintre ele realizandu-se in urma orelor petrecute in fata camerei de filmat de la cursurile scolii Micile Vedete.


Rautu_Ilinca

Iar ca sa nu credeti ca numai fetele ajung sa joace in reclame, trebuie sa amintim si de  Liviu Cociuba, baiatul carismatic de 11 ani care a jucat, in prima jumatate a anului intr-o reclama la o companie de telefonie mobila.

Serban_Matei

Drumul spre succes este asadar anevoios. Vestea buna este insa ca profesorii scolii Micile Vedete, sunt alaturi de copii pas cu pas, pentru a-i ajuta sa-si descopere talentul si sa-si dezvolte tehnica, iar drumul lor nu se opreste la reclamele TV. Majoritatea copiilor au jucat in rolurile principale in seria de scurt-metraje pentru copii "Aventurile Micilor Vedete", filme ce au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes in 2011 si 2012.

Scoala_mici_vedete

Despre scoala de Televiziune si Film Micile Vedete

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete este un proiect educativ unic in Romania, care  se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, care vor sa se dezvolte armonios, sa invete jucandu-se, sa isi invinga emotiile excesive, sa isi cultive creativitatea alaturi de specialisti din lumea filmului si a televiziunii, sa isi dezvolte vocabularul si sa isi insuseasca o dictie de invidiat, beneficiind, in acelasi timp, de sansa de a se face cunoscuti inca de la varste foarte fragede. Copiii studiaza trei discipline: Interpretare, Tehnica de filmare si Dictie. Pentru buna desfasurare a cursurilor, copiii au la dispozitie aparatura profesionala, un sistem de talent management, plan individual de dezvoltare. De asemenea, acestia efectueaza vizite la studiourile de film Castel Film sau MediaPro si au rolurile principale in filmele de scurt metraj realizate de o echipa profesionista, bazate pe un scenariu scris special pentru personalitatea fiecarui copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre