Cele mai importante lucruri pentru mamici, in ingrijirea copiilor

| | Modificat: 2013-01-28 22:46:53

Studiul realizat de Pampers Premium Care, in parteneriat cu Societatea Romana de Pediatrie, arata ca 96% dintre mamicile intervievate considera ca scutecul utilizat trebuie sa ii asigure micutului protectie maxima si libertate de miscare.

Pampers, in parteneriat cu Societatea Romana de Pediatrie, a dezvoltat in luna decembrie un studiu ce a vizat perspectiva mamicilor asupra unei ingrijiri de cinci stele a copilasilor lor. 

Un numar de aproximativ 1000 de mamici au fost implicate in proiect, impartasind modul in care isi ingrijesc bebelusul, aducand in prim-plan atat aspectele ce tin de sanatatea lui, cat si pe cele legate de dezvoltarea personalitatii ori de educatia celui mic.

76% dintre mamici apeleaza la expertii in ingrijirea copiilor, fiind constiente de importanta sfaturilor primite din partea persoanelor avizate. Mai mult decat atat, copilasii sunt dusi la medic ori de cate ori este nevoie. Astfel, aproximativ jumatate dintre respondente opteaza pentru controalele periodice lunare, in timp ce cealalta jumatate apeleaza la medic de fiecare data cand copilul da semne de imbolnavire.

Scutecul utilizat a reprezentat o alta tema abordata in cadrul studiului, stiind cu totii ca mamicile au opinii diferite in ceea ce priveste protectia impotriva umezelii atunci cand vine vorba de pielea sensibila a bebelusului lor. Totusi, aproape 96 % dintre ele au fost de acord asupra importantei utilizarii unor produse care sa ii ofere celui mic protectie maxima, dar si libertate deplina de miscare, pentru a se putea misca in voie si pentru a descoperi lumea cu bucurie.

"Pielea sensibila a bebelusilor se datoreaza unor particularitati la aceasta varsta (este fina, fragila, mai subtire decat pielea adultilor, are o permeabilitate mare si prezinta anumite functii care nu sunt maturate inca). Este foarte important ca pielea acestuia sa fie uscata si protejata de leziunile cauzate de excesul de umezeala, de temperatura nepotrivita sau de contactul cu diferite tesaturi care pot vatama epiderma. Pielea bebelusilor trebuie protejata de agresiunea unor agenti chimici sau infectiosi, de frictiunea minima a vestimentatiei. De aceea, este necesar ca scutecul copilului sa aiba o putere mare de absorbtie, sa fie flexibil si sa nu il stranga", afirma medicul pediatru Roxana Rusu Pusca, expert Pampers.

Din punct de vedere educational, mamicile intervievate in cadrul studiului au sustinut ca prin educatia oferita celor mici, sunt vizate transmiterea unor valori precum vointa si corectitudine, onestitate deplina, integritate si altruism.

84% dintre mamicile intervievate au inclus in topul lucrurilor care il fac fericit pe copilasul lor ingrijirea, protectia si dragostea permanenta, neconditionata pe care acesta o primeste din partea parintilor. Pentru 89% dintre acestea, dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a bebelusului se bazeaza pe o relatie stransa cu parintii, pentru ca cel mic sa se simta intru totul protejat si sa poata explora lumea cu incredere.

99% dintre respondente au adus de asemenea in prim-plan parintii si familia, ca avand cea mai mare influenta in formarea personalitatii copilului in primii ani de viata.

Studiul a fost realizat online, pe pagina de Facebook Pampers – "Lumea Mamicilor", la acesta luand parte in perioada 11.12.2012 – 06.01.2013 un numar de aproximativ 1000 de mamici.

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri