Bun venit pe lume!, o campanie Salvati Copiii Romania

/ / Modificat: 2013-11-13
Bun venit pe lume!, o campanie Salvati Copiii Romania

Al doilea an de campanie in sprijinul copiilor nascuti prematur

Salvati Copiii Romania a dotat 15 maternitati si continua campania de reducere a mortalitatii infantile

Organizatia Salvati Copiii a lansat, pentru al doilea an consecutiv, campania pentru dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti "Bun venit pe lume".

Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform carora in Romania mor anual, in medie, 1900 de copii cu varsta mai mica de un an, organizatia Salvati Copiii si-a propus sa sprijine 25 maternitati cu incubatoare, pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalitatii infantile si pentru a sprijini gravidele si mamele din 15 comunitati sa aduca pe lume copii sanatosi si sa le ajute la cresterea copiilor lor.

Campania de strangere de fonduri se desfasoara in perioada 18 octombrie 2013 – 15 ianuarie 2014 si publicul larg poate face donatii prin SMS la 8833 (2 euro) si pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume.

1900 de copii cu varsta mai mica de un an mor anual in Romania

"Bun venit pe lume! este o campanie speciala si emotionanta, din pacate la noi in tara prea multi bebelusi nu au sansa sa traiasca. Ne dorim foarte mult ca, prin continuarea acestei campanii, sa atragem atentia societatii din Romania asupra acestor tragedii si sa demonstram ca donatiile pot avea un rezultat direct, dar si un efect pe termen lung, in numarul de vieti de copii salvate. Ii incurajam pe toti romanii sa contribuie cu donatii prin SMS si pe site-ul nostru pentru ca, intr-adevar, prin incubatoarele cumparate, sporim sansa la viata a copiilor nostri", a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Bun-venit-pe-lume

Fondurile obtinute prin aceasta campanie vor fi folosite de catre Salvati Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternitati din orasele: Pitesti, Bacau, Brasov, 3 maternitati in Bucuresti, Buzau, Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Petrosani, 2 maternitati in Iasi, Targu-Mures, Roman, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Vatra Dornei, 2 maternitati in Timisoara, Vaslui si Focsani.

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2012, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, 8471 decese in 1990, 2250 in 2009 si, respectiv, 1812 in 2012, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9 la 1000 de copii nascuti vii in 2012 (conform Institutului National de Statistica). La noi in tara un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principala a mortalitatii infantile o reprezinta nasterile premature. Mortalitatea, precum si speranta de viata reflecta nivelul de trai si de educatie al unei populatii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei si al sanatatii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre