Biblia, volumul al 3-lea

biblia_3Din 9 mai, Jurnalul National si Editura Litera va aduc cel de-al 3-lea volum din Biblie. Cea mai importanta carte a crestinilor revizuita si ingrijita de Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Textul Sfintei Scripturi in 8 volume cu nenumarate ilustratii, imagini cu manastirile din Romania si harti ale locurilor sfinte.

Cel de-al treilea volum al Bibliei cuprinde: Cartea a Doua Paralipomena, Cartea Lui Ezdra, Cartea lui Neemia, A doua carte a lui Ezdra, Cartea Esterei, Iov, Psalmii.

Cartea Psalmilor cuprinde 150 de poeme. Numarul a fost stabilit inainte de aparitia Septuagintei: aceasta are, intr-adevar, si un al 151-lea psalm, care insa poarta mentiunea "in afara numarului".

Acelasi numar de psalmi il cuprinde Vulgata; Fericitul Ieronim i-a tradus mai intai dupa Septuaginta (folosind, probabil, si Hexapla lui Origen), dar totalul e identic si in traducerea facuta ulterior dupa textul ebraic.

Cununa poeziei vechitestamentare este Cartea Psalmilor sau, asa cum s-a impus prin terminologia greaca, Psaltirea. Numele vine de la instrumentul muzical psaltérion, un fel de harpa a zilelor noastre, cu care era acompaniata recitarea sau cantarea imnurilor religioase. Din textele psalmilor pot fi extrase cele mai graitoare exemple de arta poetica ebraica.

Mahnire, suparare, nostalgie, dor, durere, suferinta, indoiala, deznadejde, interogatie, imputare, revolta, umilinta, lacrima, cainta, rugaciune, implorare, strigat, speranta, intampinare, regasire, bucurie, jubilatie, extaz, iata tot atatea trepte din universul emotional al psalmilor, ceea ce, pe langa frumusetea lor poetica, explica de ce au patruns ei atat de adanc in sufletul omului.

Biblia reprezinta integral si nemodificat textul biblic revizuit de Mitropolitul Bartolomeu. Biblia este structurata in 8 volume reprezentand o editie accesibila si usor de folosit. Este un proiect care incununeaza misiunea de o viata a Mitropolitului Bartolomeu Anania in slujba limbii romane si a teologiei deopotriva.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biblia colectie

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul