Biblia, volumul al 2-lea

/ / Modificat: 2011-04-28
Biblia, volumul al 2-lea

Din 2 mai, Jurnalul National si Editura Litera va aduc cel de-al doilea volum din Biblie. Cea mai importanta carte a crestinilor revizuita si ingrijita de Mitropolitul Bartolomeu Anania. Textul Sfintei Scripturi in 8 volume cu nenumarate ilustratii, imagini cu manastirile din Romania si harti ale locurilor sfinte.

Cel de-al doilea volum al Bibliei cuprinde: Cartea Lui Iosua, Cartea Judecatorilor, Cartea Rut, Cartea Intai a Regilor, Cartea a doua a Regilor, Cartea a treia a Regilor, Cartea a patra a Regilor si Cartea Intai Paralipomena.

Cartea Rut isi are numele de la acela al eroinei principale, femeia maobiteanca pe care pronia divina a introdus-o, legal, intr-o familie de israeliti, si, prin aceasta, in arborele genealogic al regelui David si, in descendenta trupeasca, al Mantuitorului Iisus Hristos.

Cititorul de azi va fi surprins sa afle firescul cu care doi tineri israeliti se casatoresc cu doua moabitence si firescul cu care una dintre ele adopta religia soacrei sale si a poporului in care s-a integrat. De asemenea, cititorul biblic va fi surprins sa constate ca, spre deosebire de majoritatea cartilor istorice si profetice ale Vechiului Testament, aici nu va gasi nici o urma de viclenie, de nedreptate, de abuz, de asprime, indarjire, incrancenare, razboaie, sange, starvuri si pustiiri.

Toate – absolut toate – personajele cartii Rut au o cinste sufleteasca exemplara si, mai mult, o gingasenia vecina cu sfintenia. Cartea Rut este una dintre capodoperele literaturii biblice.

O istorie in imagini

Ilustratiile, o noutate absoluta in cultura biblica, au menirea orientarii in spatiul, cultura, diversitatea si istoria locurilor unde s-a derulat cel mai pasionant dialog dintre Dumnezeu si umanitate.

Iata cateva dintre ilustratiile pe care le veti regasi in cel de-al doilea volum al Bibliei: Iosua Navi, fresca, manastirea Sucevita, Zidurile antice ale Ierihonului, Ierihonul - azi, Ingerul Domnului - fresca, manastirea Balinesti, Batalii si conflicte - fresca, manastirea Dragomirna, Fecioara torcand - fresca, Panselinos, Betleem - azi, Profetul Samuel - fresca, manastirea Moldovita, Regele David - fresca, manastirea Sucevita, Sfantul Prooroc Ilie - fresca, manastirea Tismana, Ierusalimul azi, Sfantul Prooroc Ilie in grota - fresca, manastirea Arbore.

Biblia reprezinta integral si nemodificat textul biblic revizuit de Mitropolitul Bartolomeu. Biblia este structurata in 8 volume reprezentand o editie accesibila si usor de folosit. Este un proiect care incununeaza misiunea de o viata a Mitropolitului Bartolomeu Anania in slujba limbii romane si a teologiei deopotriva.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biblia colectie

Articole recomandate

Citeste si despre