Ajutor financiar pentru copiii bolnavi de cancer

Prin campania "Fii cu inima alaturi de copii" initiata de Sensiblu la nivel national, Asociatia P.A.V.E.L din Bucuresti beneficiaza acum de o donatie de 60.000 RON.

Programul de strangere de fonduri "Fii cu inima alaturi de copii" s-a desfasurat in perioada noiembrie 2009 – februarie 2010. Prin vanzarea simbolului campaniei in cadrul retelei de farmacii Sensiblu, 6 ONG-uri din tara au primit sprijin financiar pentru tratarea problemelor de sanatate grave ale copiilor din Romania.

In total, 225.000 RON au fost redirectionati de Sensiblu si Fundatia Sensiblu pentru modernizarea si dotarea celor 6 ONG-uri beneficiare din toate zonele tarii.

"Suntem bucurosi ca am finalizat actele de donatie si Asociatia P.

A.V.E.L. din Bucuresti are acum 60.000 RON cu care poate trata copiii care sufera de cancer. Noi am ales sa sprijinim 6 ONG-uri pentru ca am vrut sa fim alaturi de cat mai multi copii care au nevoie de ajutor. Ei vor folosi acesti bani unde au cea mai mare nevoie. Speram ca astfel am contribuit, fiecare, la imbunatatirea conditiei de sanatate a unor copii cu probleme grave", declara Cristina Horia, Director Executiv al Fundatiei Sensiblu.

Presedintele Asociatiei P.A.V.E.L, Olga Cridland, afirma ca "donatia din partea companiei Sensiblu va fi folosita pe tot parcursul anului pentru proiecte precum acoperirea costurilor pentru diagnosticarea si tratamentul medical al copiilor si tinerilor bolnavi de cancer".

Campania "Fii cu inima alaturi de copii" a reprezentat o continuare la nivel national a primei initiative, "Deschide-ti inima catre copii", desfasurata in luna mai 2009.

Despre cele 6 ONG-uri

Institutiile alese de Sensiblu si Fundatia Sensiblu ca beneficiare ale campaniei "Fii cu inima alaturi de copii" trateaza urmatoarele probleme medicale grave la nou nascuti si copii:

  • Asociatia P.A.V.E.L. Bucuresti are ca obiectiv imbunatatirea vietii copiilor si a tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor;

  • Clinica Nefrologie Copii, Cluj-Napoca asigura costurile pentru dializa unor copii si cresterea calitatii terapiei in vederea diminuarii ratei de mortalitate infantila;

  • Asociatia Langdon Down, Dolj educa si ii integreaza in societate pe copiii cu dizabilitati intelectuale in general, si cu sindrom Down, in special;

  • Asociatia Pro Vita, Prahova pentru nascuti si nenascuti are ca obiectiv sprijinirea financiara si logistica a centrelor de asistenta si plasament ale asociatiei, unde se afla peste 200 de copii abandonati care au nevoie de asistenta de specialitate in permanenta;

  • Asociatia Betania, Bacau coordoneaza actiuni care vin in sprijinirea, reabilitarea, educarea si instruirea copiilor cu autism, prin derularea de proiecte sociale, medicale si educative;

  • Clinica Universitara de Obstetrica-Ginecologie "Bega", Timisoara are ca principala activitate consultarea si ingrijirea femeilor pe timp de sarcina si servicii de specialitate acordate nou nascutilor.

16 iulie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul