Ajuta un copil sa mearga la scoala, campanie pentru accesul la scoala al copiilor aflati in situatie de risc

Salvati Copiii Romania a demarat una dintre cele mai ample campanii sociale pentru accesul la educatie al copiilor aflati in situatie de risc. Ilie Nastase, Nadia Comaneci, Andi Moisescu, Andra si Catalin Maruta, Smiley, Melania Medeleanu, Andreea Marin Banica si Andreea Raicu sunt personalitatile care au acceptat sa se implice, pro bono, in campania “Ajuta un copil sa mearga la scoala”.

Campania se desfasoara in perioada 1 noiembrie 2011 - 31 ianuarie 2012, donatiile putand fi facute prin SMS la numarul 874.

Andi Moisescu

Nu e o limba straina, nu e nici macar un limbaj secret. Asa vad unii copii viata, zi de zi. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Smiley

Cand nu stii sa scrii si sa citesti e ca si cum ai asculta muzica, dar n-ai intelege versurile. In Romania sunt 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Andra Maruta

Pentru o mama, unul dintre cele mai dureroase lucruri este sa isi vada copilul marginalizat. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Catalin Maruta

Uneori cuvintele simple pot schimba viata unui copil, totul e sa stie sa le citeasca. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Melania Medeleanu

Imagineaza-ti ca lumea n-ar putea sa comunice cu tine. Ca ai trai inconjurat de simboluri pe care nu le intelegi, informatii care te ocolesc. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Andreea Marin

Pentru un copil povestile sunt cele care dau farmec vietii si ii ofera o lume magica. Dar cand nu poate sa le citeasca, magia dispare. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Andreea Raicu

Instinctul de supravieturie este nativ, insa educatia este cea care te ajuta sa mergi mai departe. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Ilie Nastase

Cand nu stii, e ca si cum ai juca mingea decisiva cu lumina stinsa. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu inteleg lumea din jurul lor. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Nadia Comaneci

Ce rost are sa iei nota mare in sportul pe care il practici daca nu stii sa citesti. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

“Campania ‚Ajuta un copil sa mearga la scoala’ reprezinta inca un pas pe care organizatia noastra il face pentru a asigura banii necesari continuarii programelor de prevenire a abandonului scolar si de reintegrare educationala si sociala a copiilor care muncesc”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Salvati Copiii Romania.

Amalia Nastase, Managing Partner Eventures, agentia care semneaza aceasta campanie, explica cum a luat nastere ideea spotului: “Povestea din spatele spotului este cat se poate de reala. Am avut ocazia de a ne intalni, in cadrul unei activitati desfasurate de catre Salvati Copiii, cu unul dintre copiii cooptati in proiect, care pana la varsta de 15 ani nu a avut posibilitatea de a se integra in sistemul de invatamant. Ne-a povestit cat de greu poate fi o simpla calatorie cu autobuzul atunci cand nu stii sa citesti nici macar numele statiilor. Aceasta intamplare ne-a determinat sa aratam o poveste adevarata, reprezentativa pentru aproximativ 100.000 de copii din Romania care nu stiu sa citeasca si sa scrie”.

Beneficiarii directi ai acestei campanii sunt copiii care au abandonat scoala sau care nu au fost scolarizati si au depasit, astfel,  varsta de frecventare a invatamantului de masa, precum si copiii in risc de abandon scolar, elevi in ciclul primar sau gimnazial de invatamant.

In anul 2010, 362.062 de copii nu erau cuprinsi in sistemul de invatamant, desi aveau varsta corespunzatoare (3-17ani), potrivit raportului Institutului National de Statistica (INS). Dintre acestia, aproape 100.000 de copii nu stiu sa scrie si sa citeasca. Realitatea este cu atat mai dramatica, cu cat criza economica globala antreneaza o criza sociala fara precedent, in fata careia cei mai expusi sunt copiii proveniti din medii vulnerabile. Privati de educatie, ei vor ramane in afara sistemului, adica la marginea unei societati pe care nu o vor intelege si in care nu vor sti cum sa se descurce onorabil.

Campania publica va fi dublata de strangerea de fonduri anuala, pe care Salvati Copiii o organizeaza prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun, ajuns la cea de-a XI-a editie. In primele 10 editii, Festivalul a reusit strangerea sumei de 2.250.000 euro, bani care au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru 12.000 de copii din comunitatile sarace.

Familiile lor au primit de asemenea ajutor financiar si consiliere in centrele educationale  Salvati Copiii Romania (in prezent sunt 43 de centre educationale la nivel national). Fondurile care se vor colecta la editia 2011 a Festivalului Brazilor de Craciun vor fi  aproximativ 3.200 de copii si familiile lor care vor fi integrati in programe de prevenire a abandonului scolar si de integrare sociala a copiilor din categorii defavorizate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul