5 zile de Bookfest, 5 zile de cultura
 

Iubitorii de carte au ocazia si in acest an sa ia parte la o serie de manifestari culturale in cadrul Salonului de carte Bookfest. Aflat la cea de-a V-a editie, Salonul international de carte se desfasoara intre 9 si 13 iunie 2010 la Complexul Expozitional ROMEXPO din Bucuresti si este organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), sub egida Federatiei Editorilor din Romania.

In acest an, Bookfest ofera vizitatorilor ocazia de a asista la numeroase intalniri cu autori, dezbateri, sesiuni de autografe. Programul "Spania, tara invitata", desfasurat in Pavilionul 13 va cuprinde mese rotunde la care vor participa romancieri, dramaturgi sau traducatori spanioli, alaturi de omologii lor romani.


Pavilionul 16 va gazdui discutii pe subiecte actuale din industria cartii si a culturii, in general. Astfel, in ciclul de dezbateri "Cu cartile pe masa" si in "Atelierele Bookfest" se vor reuni specialisti din toate zonele culturii scrise romanesti: autori, editori, traducatori, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenti literari, critici, animatori si jurnalisti in domeniul cultural, precum si alti actori cu aport important in universul cartii si al lecturii.

Editurile participante la salon vor organiza numeroase lansari de carte, astfel ca vizitatorii se pot intalni cu scriitorii preferati si pot pleca acasa cu carti ce poarta autograful acestora.

Serile vor fi animate de concerte oferite de artisti romani. Organizatorii au pregatit pe scena din Pavilionul 13 o serie de spectacole muzicale, deschise miercuri, 9 iunie, de un recital spaniol de flamenco – chitara si percutie. Ada Milea, Bogdan Burlacianu si Adrian Cristescu ii vor da viata lui Don Quijote joi, 10 iunie, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers vor incinge atmosfera vineri seara, 11 iunie, iar Maria Raducanu si invitatii sai vor in-canta sambata, 12 iunie, de "inima... spaniola" si internationala.

Bookfest 2010 se deschide zilnic la ora 10:00 si se inchide miercuri 9, joi 10 si sambata 12 iunie la ora 20:00.

Vineri, 11 iunie, orarul se prelungeste pana la 22:00, iar duminica, 13 iunie, Salonul de carte isi inchide portile la ora 18:00.

Bookfest are loc in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Romexpo.

Accesul vizitatorilor este liber.

2 iunie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul