Londra pentru copii (gazda Jocurilor Olimpice 2012)

/ / Modificat: 2012-07-10
Londra pentru copii (gazda Jocurilor Olimpice 2012)

Londra este capitala Angliei, dar cel mai important de amintit este faptul ca in 2012 este orasul-gazda al Jocurilor Olimpice, iar ochii intregii planete sunt atintiti asupra lui. Este momentul sa ii faci cunostinta si copilului tau cu una dintre cele mai importante capitale ale lumii si sa il inveti cateva lucruri esentiale despre metropola in care se vor desfasura competitiile sportive ale Olimpiadei de vara!

Foto: fodors.com

Londra, capitala Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Primele lucruri pe care prichindelul tau trebuie sa le retina despre Londra sunt cateva chestiuni generale legate de localizare sau geografie.

Copilul trebuie sa stie ca Londra este capitala Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord. Chiar daca majoritatea considera ca Londra este capitala Angliei, nu este corect, deoarece aceasta este doar o tara care compune Marea Britanie, formata si din Scotia si Tara Galilor. Nu este corect nici sa spui ca este capitala Marii Britanii, deoarece aceasta cuprinde doar cele trei tari, fara Irlanda de Nord, a carei capitala este tot acest oras.

De aceea, cel mai corect este sa spui ca Londra este capitala Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, o tara insulara situata in Europa, continentul pe care se afla si Romania. Poti sa ii mai dai copilului cateva exemple de tari de pe continentul european, pentru a-si face o idee cu cine se invecineaza Anglia.

Londra este unul dintre cele mai importante orase ale lumii, din punct de vedere politic, financiar, cultural si artistic si aduna la un loc peste sapte milioane de locuitori.

Londra, orasul care a gazduit cele mai multe Jocuri Olimpice

Londra este un oras cu istorie in ceea ce priveste organizarea Jocurilor Olimpice. In acest an, este pentru a treia oara cand capitala britanica devine gazda Olimpiadei, dupa editiile din 1908 si 1948. Este primul oras din istorie care a reusit sa gazduiasca de trei ori aceste Jocuri.

Anglia, tara cu regi, regine, printi si printese

Este important sa selectezi atent informatiile pe care le furnizezi unui copil de numai cativa ani. Este inutil sa ii furnizezi informatii legate de politica sau istorie, pe care oricum nu le va retine si nu prezinta un interes special pentru el.

Concentreaza-te asupra informatiilor care ii sunt familiare si cu care poate face conexiuni. De exemplu, ii poti spune, la modul cel mai simplist posibil, ca Anglia este condusa de o regina, pe care o cheama Elisabeta a II-a. Este posibil sa fi auzit, in treacat, de printul Charles si printesa Diana sau de cei doi fii ai lor: William si Henry. Vorbeste-i un pic despre ei.

Ii poti aminti de faimoasa nunta regala dintre printul William si Kate Middleton si puteti discuta un pic pe marginea acestui subiect. Aceste informatii, chiar daca nu au legatura directa cu Londra si Jocurile Olimpice, il ajuta pe copil sa cunoasca si sa localizeze mai bine zona in care are loc cea mai mare competitie sportiva a anului.

Obiective turistice in Londra

Un alt mod prin care copilul poate cunoaste mai bine Londra este prin prezentarea principalelor obiective turistice ale orasului.

Selecteaza doar acele obiective pe care micutul le-ar putea cunoaste, macar din auzite, si nu ii insirui toate bisericile, muzeele si alte atractii de care nu a auzit si pe care oricum nu le va retine.

Aminteste-i de Big Ben, care reprezinta si emblema capitalei britanice. Acesta este numele marelui clopot al ceasului din turnul de Nord al palatului Westminster. Este cel mai mare ceas cu clopot si patru fete din lume si se afla pe al treilea turn ca inaltime de pe Glob.

Atunci cand ii vorbesti de rege si regina, ii poti aminti si despre Palatul Buckingham, o alta atractie turistica importanta, dar cel mai important este sa ii amintesti micutului de muzeul figurilor de ceara, Madame Tussauds, acolo unde se afla celebritati importante din muzica, film si alte domenii artistice, sculptate in ceara.

Micutul tau este pregatit pentru Jocurile Olimpice de la Londra? Cunoaste orasul sau l-a si vizitat pana acum? Ce crezi ca trebuie sa stie un prichindel de cativa anisori despre Londra, orasul gazda al Olimpiadei? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri olimpice copii

Articole recomandate

Citeste si despre