Decoratiuni simple de Halloween pe care le puteti face singuri

/ / Modificat: 2014-10-06
Decoratiuni simple de Halloween pe care le puteti face singuri

Confectionarea decoratiunilor de Halloween reprezinta o idee grozava pentru intreaga familie de a participa la crearea cadrului si a atmosferei perfecte pentru cea mai infricosatoare noapte dintre ani. Reprezinta totodata o oportunitate de a stimula dezvoltarea indemanarii si creativitatii copilului, aventurandu-va in crearea celor mai simple, dar si de efect decoruri pentru camin.

decoratiuni-dovleci-halloween

Coronita pentru usa

coronita-usa-halloween

Faceti un plan bine pus la punct si stabiliti toate decoratiunile pe care vreti sa le confectionati pentru Halloweenul de anul acesta, dar si principalele locuri unde le veti aseza sau atarna. Incepeti cu usa casei, care nu poate ramane nedichisita de o asa mare sarbatoare. Creati o coronita, fie din frunze uscate si crengute de copac, fie din panza sau fetru negru (pentru a crea un efect mai sumbru si misterios). Decupati literele interjectiei "BOO" din carton colorat sau simplu si agatati-le pe coronita, apoi atarnati-o deasupra vizorului.

Fantome

fantome

Daca stati la casa si dispuneti de o gradina cu arbusti sau felinare de mici dimensiuni, transformati-le in cele mai infricosatoare fantome de Halloween. Folositi cearceafuri sau bucati din sifon alb pentru a le "imbraca" si desenati cu markerul ochii si gura acestora.

Fantome din bidoane

fantome-bidoane

Bidoanele de apa sau de lapte goale se pot transforma in cele mai simpatice decoratiuni de Halloween pentru casa. Reprezinta decoratiuni pentru crearea carora nu va trebuie mai mult de cateva minute la dispozitie si un marker negru. Cu cat aveti mai multe bidoane, cu atat puteti crea o multime de chipuri de fantome simpatice, pe care le aranjati, la rand, langa un perete si le luminati cu cate o lanterna mica in interior.

Dovleac sic

dovleac-sic

Daca ai cioplit deja dovlecii pentru Halloween si i-ai asezat in locuri strategice din casa, dar ti-au mai ramas cativa nesculptati, poti incerca sa ii transformi in decoratiuni sic si elegante pentru casa, imbracandu-i in dantela. Este cea mai simpla si ingenioasa metoda de a decora dovlecii pentru seara de Halloween!

Fantome la fereastra

fantome-fereastra

Ajuta si ferestrele sa "patrunda" in spiritul Halloweenului, decorandu-le cu fantome confectionate, lipite direct pe geam. Ai grija ca modul in care le lipesti pe geam sa transmita intotdeauna un mesaj: sa para ca cer ajutorul si ca se roaga sa le lasi inauntru, ca au pus stapanire pe fereastra ta sau ca trag cu ochiul. Pot crea aceste "impresii" atat din modul in care le modelezi chipul, cat si din pozitiile in care le "montezi" mainile si capul.

"Guler" pentru scaune

guler-scaun

Indiferent cu cate ghirlande, fantome sau dovleci ai decora casa, intotdeauna exista loc de mai multe decoratiuni. De data aceasta, scaunele cu spatar din casa merita sa fie "imbracate" in hainele acestei sarbatori. Pune-le cate un guler simplu, format din material textil alb, dantelat, doua fundite negre si agata pe materialul alb un paianjen de jucarie din colectia de jucarii a copilului tau.

Usa Frankenstein

usa-frankenstein

Daca anul acesta vrei sa renunti la coronita agatata pe usa de la intrare, iti oferim o alta sugestie de a o decora, mult mai simpla si mai rapida. Transforma usa intr-un Frankenstein simpatic, care va face furori printre copii. Decupeaza toate elementele figurii personajului din hartie cartonata, apoi asaza-le in ordinea corespunzatoare si lipeste-le pe usa de la intrare. Asigura-te ca toate elementele au dimensiuni suficient de mari astfel incat personajul sa iasa in evidenta si chipul lui sa acopere aproape integral suprafata usii.

"Bradut" impodobit

copac-halloween

Cine zice ca pomul impodobit este specific doar Craciunului? Transforma un arbust din curte sau o floare dezgolita de frunze de prin casa intr-un pom de Halloween. Confectioneaza impreuna cu copilul tau diverse decoratiuni mici din carton sau diverse materiale textile - paianjeni, lilieci, minifantome, minidovleci etc. - si agatati-le impreuna in planta respectiva, creandu-va astfel propriul "bradut" de Halloween.

Ghirlanda

ghirlanda-halloween

Incurajeaza-ti din timp copilul sa faca tot soiul de desene cu personaje sau simboluri specifice Halloween-ului - schelete, vrajitoare, pisici negre, lilieci, paianjeni, dovleci etc. Aduna-le la un loc si decupati-le impreuna, apoi agatati-le pe o franghie neagra, pe care o atarnati pe unul dintre peretii casei. 

Terariu artificial

terariu-artificial

"Sacrifica" un borcan de bucatarie cu capac pentru a-l transforma intr-un terariu pentru Halloween. Pregateste baza terariului din pietre si frunze uscate sau plante dispuse la intamplare in borcan, apoi asaza strategic, din loc in loc, paianjeni sau lilieci de jucarie. Terariul se confectioneaza in general cu insecte si animale exotice vii, dar daca ai copii mici prin preajma, este mai sigur ca creezi unul artificial.

Mumii din borcane

mumii-borcane

Daca fantomele au fost asezate in incaperi strategice ale casei, iar dovlecii si-au gasit repede locul in decorul casei, este timpul sa treceti la confectionarea unor mumii simpatice impreuna cu copilul tau. Scoateti din camara cateva borcane (mai mari si cu gatul mai larg), imbracati-le in fasa sau pansament, lipiti doi ochi si asezati o lumanarica sau lanterna in interiorul lor, care sa scoata in evidemta chipurile simpatice ale mumiilor.

Bar de dulciuri (candy bar)

candy-bar-halloween

Dulciurile sunt gustarile care nu lipsesc din nicio casa de Halloween. Renunta la cosul cu dulciuri din care servesti colindatorii in cea mai infricosatoare noapte din an. Aranjeaza bomboanele, caramelele si gumele strategic intr-un candy bar simpatic, improvizat din cateva borcane sau bomboniere, transformate in Frankenstein, fantome sau dovleci, cu ajutorul markerului sau bucatilor de hartie. Invita apoi copiii sa se serveasca din "inspaimantatoarele" recipiente cu dulciuri.

Lilieci zburatori

lilieci

Confectioneaza impreuna cu copilul tau mai multi lilieci din hartie cartonata neagra, de marimi diferite, prinde fuecaruia cate o bucata de guta mai lunga (trannsparenta), apoi atarna-i de lustre sau de ramurile florilor din ghivece, pentru a crea impresia ca zboara prin casa. 

Ce alte decoratiuni de Halloween simple, rapide si fara prea multe materiale necesare ai mai facut impreuna cu copiii tai? Ofera-ne si sugestiile tale si spune-ne care sunt preferatele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Decoratiuni halloween Decoratiuni halloween copii Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre