Cum sa faci un liliac pentru Halloween

/ / Modificat: 2014-10-06
Cum sa faci un liliac pentru Halloween

Liliacul este unul dintre simbolurile Halloweenului care nu trebuie sa lipseasca din decorul casei sau dintre crafturile pe care le faci impreuna cu copilul tau, in aceasta perioada. Indiferent de cata indemanarea ai la cusut sau la decupat, exista o metoda simpla, in 4 pasi simpli, prin care confectionezi manual cel mai simpatic liliac pentru cel mic!

Instrumente necesare pentru confectionarea liliacului

Pentru a confectiona liliacul decorativ pentru casa sau camera copilului, ai nevoie de urmatoarele ustensile:

  • un ciorap negru;
  • vata;
  • fetru alb si negru;
  • 2 sarmulite negre, imbracate in ata neagra;
  • pistol de lipit;
  • foarfeca;
  • pix;
  • ac si ata de cusut.

Pasul 1: Umplerea sosetei pentru realizarea bazei corpului liliacului

lilieci-halloween

Taie talpa sosetei, apoi coase marginile cu ac si ata, pentru a evita ca vata cu care il umpli sa cada prin gaura ramasa in urma taierii. Apoi, incepe sa burdusesti soseta cu vata, pana cand se umfla bine. Ruleaza apoi marginile deschiderii si coase-le si pe acestea cu ac si ata, pentru a nu iesi vata din ciorap. 

Pasul 2: Confectionarea componentelor corpului liliacului

lilieci-halloween

Da la o parte soseta umpluta cu vata si incepe sa confectionezi aripile si chipul liliacului decorativ pentru Halloween. Ia bucata neagra de fetru, traseaza cu pixul formele unei aripi si decupeaz-o cu foarfeca. Fa doua bucati de aceeasi marime, care sa fie "in oglinda". Din fetrul alb, decupeaza doua buline mici, pe post de ochi, dar si o bucata sub forma unei guri de liliac.

Daca te ajuta mai bine, deseneaza-le inainte cu pixul si abia apoi, decupeaza-le cu foarfeca. Taie o sarmulita invelita in ata in trei parti egale. Asaza-le unele langa altele si rasuceste-le la un capat pentru a crea ghearele liliacului (trebuie sa semene cu un evantai). Procedeaza la fel si cu a doua sarmulita, pentru a confectiona cealalta gheara a animalului.

Pasul 3: Asamblarea liliacului

lilieci-halloween

Acum, ca ai toate componentele liliacului la indemana, poti incepe asamblarea lui. Ia corpul facut din soseta si, pe una dintre fete, ataseaza ochii si gura liliacului, cu ajutorul pistolului de lipit. In acest stadiu, liliacul pentru Halloween are chipul finisat. Incepe asamblarea aripilor. Ataseaza-le in partile laterale ale corpului, cu zimtii in jos.

Foloseste pistolul de lipit pentru a le fixa si asigura-te ca sunt bine prinse in materialul textil al sosetei. Ultimul pas este montarea ghearelor. Ia cele doua gheare pe care le-ai facut din sarmulita si infige-le in partea inferioara a corpului, unele langa altele. Pune putin lipici in jurul fiecareia, pentru a le fixa mai bine. 

Liliacul decorativ pentru Halloween este, acum, pregatit pentru a sta atarnat de o creanga sau de un dispozitiv din casa, devenind astfel parte din decorul specific acestei sarbatori. Dupa ce inveti sa faci acest craft, incearca sa confectionezi si alti lilieci, de diferite dimensiuni. De data aceasta, implica si copilul in realizarea lor.  

Mai cunosti si alte metode simple si la indemana oricarui parinte pentru crearea simpaticilor lilieci pentru Halloween? Spune-ne sugestiile si trucurile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Decoratiuni halloween Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre