Cum sa faci recipientul copilului pentru dulciuri de Halloween

/ / Modificat: 2012-10-19
Cum sa faci recipientul copilului pentru dulciuri de Halloween

Recipientul in care copilul tine sau colecteaza dulciurile in noaptea de Halloween poate fi confectionat in casa. Realizeaza un recipient cat mai interesant si creativ si nu ezita sa te ajuti si de manutele dibace ale copilului tau. Va fi entuziasmat sa contribuie la realizarea lui si va avea o satisfactie aparte, care-l ajuta sa capate mai multa incredere in sine.

Bol de dulciuri de Halloween din dovleac

Dovleacul este simbolul sarbatorii de Halloween si cel care se preteaza cel mai bine sa devina bol pentru colectarea bomboanelor primite de cel mic in acea seara.

Poti crea bolul din dovleac natural, pe care il cioplesti normal, ca atunci cand l-ai pregati sa devina decoratiune. Insa pentru a deveni mai usor, incearca nu doar sa golesti continutul din el, ci sa si sculptezi un pic in interior, peretii si fundul, astfel incat sa aiba o greutate mai mica.

Apoi, pentru ca dulciurile sa nu se murdareasca de continutul dovleacului, captuseste interiorul cu plastic, celofan sau chiar folie de aluminiu. Da-i si doua gauri in parti si prinde-i o sfoara sau o sarma, pe post de maner. In acest fel, copilul il poate transporta mai usor.

In cazul in care vrei sa eviti deranjul si dezordinea realizarii recipientului din dovleac natural, il poti face din carton tare, pe care il modelezi sub forma unui dovleac si il decupezi, astfel incat sa ii formezi ochi, nas si gura. Ai mare grija sa lipesti bine bucatile de carton intre ele, pentru ca micutul sa nu se trezeasca cu toate bomboanele pe jos, din cauza greutatii lor, care pune presiune pe fundul dovleacului.

Recipient de dulciuri de Halloween din cutie sau galetusa

galetusa-halloween

Orice galetusa de jucarie a copilului sau de prin casa (de smantana, de popcorn etc.) se poate transforma intr-un recipient creativ pentru depozitarea bomboanelor de Halloween.

Tot ce trebuie sa faci este sa imbraci galetusa in hartie colorata si sa o pictezi sau sa o decorezi intr-un personaj sau forma dorita.

Lasa copilul sa isi foloseasca imaginatia si sa faca pe galetusa un chip de monstru, vrajitoare, clovn, pirat sau ce doreste. De asemenea, ii poate atasa tot felul de accesorii - gene, sprancene, alunite, par sau cornite, in functie de personajul in care vrea sa transforme recipientul.

Bol de dulciuri de Halloween din borcane

borcane-halloween

Si banalele borcane de bucatarie se pot transforma in cele mai simpatice recipiente pentru dulciuri de Halloween.

Pentru un efect mai puternic si atractiv, nu picta borcanele pe dinafara, ci pe interior, intr-o singura culoare, de preferat intr-o nuanta deschisa. Apoi, cu tempera sau acuarele de culoare neagra, picteaza-le ochi, gura si nas, astfel incat sa se transforme in niste chipuri sinistre de Halloween.

Ataseaza o sarma de jur-imprejurul gatului borcanului si prinde-o bine, iar de aceasta, leaga o alta, astfel incat sa formezi manerul recipientului.

Chiar daca este mai simplu sa cumparati aceste recipiente, crearea lor manuala, impreuna cu copilul, contribuie foarte mult la dezvoltarea lui armonioasa. Ai creat vreodata un astfel de bol cu prichindelul tau? Te tenteaza ideea de a incerca? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Decoratiuni halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre