Cum modelam un dovleac pentru Halloween?

/ / Modificat: 2015-10-23
Cum modelam un dovleac pentru Halloween?

De ce ai nevoie

Un dovleac


Alege un dovleac sau un pepene cu o suprafata rotunda, cu o culoare pronuntata, fara gaurele sau taieturi. Desi pepenii/dovlecii de culoare deschisa sunt mai usor de cioplit, acestia nu au o viata prea lunga. Ridica dovleacul/pepenele si agita-l, daca acesta este greu si auzi un sunet inseamna ca este copt.

Lumanari


Poti folosi atat lumanari parfumate, cat si lumanari normale, dar ai grija: nu le lasa aprinse nesupravegheate. Lumanarea pe care alegi sa o pui in interiorul dovleacului/pepenelui trebuie verificata din cand in cand pentru a preveni un incendiu.

Exista alternative mai sigure precum stick-uri luminoase, alcatuite dintr-un tub umplut cu anumite chimicale ce lumineaza ore in sir sau puteti folosi si beculetele de Craciun.

Unelte de cioplit

Cutit pentru a taia capacul, o lingura pentru a scoate miezul dovleacului si un cutit mai subtire pentru detaliile sculptarii dovleacului.

Pregatirea si mentinerea dovleacului

Spala dovleacul cu apa pentru a indeparta murdaria si lasa-l pentru cateva minute intr-un castron cu apa.

Freaca toate suprafetele taiate cu ulei crud pentru a preveni uscarea.

Daca iti permite spatiul din frigider, pune-l la rece pentru a preveni descompunerea.

Poti cumpara un conservant non-toxic pentru dovleci pentru a prelungi viata viitorului dovleac de Halloween sau poti folosi un spray de plante non-toxic. Ai grija, in orice caz, sa-l lasi la aerisit dupa aceasta.

Uneltele de cioplit

Unii experti recomanda folosirea unei truse speciale, insa nu este neaparat necesar. Daca aveti copii mai mari, acestia va pot ajuta in procesul de cioplire, insa este indicat sa nu lasati la indemana acestora unelte ascutite. Majoritatea uneltelor pentru cioplirea dovleacului se gasesc in bucataria sau garajul fiecaruia:

  • un cutit de bucatarie cu o lama lunga si puternica pentru a taia suprafata de deasupra sau suprafete mai late;
  • o unelta pentru a scoate miezul dovleacului: o lingura de masa sau o lingura de inghetata;
  • un cutit cu lama mica pentru detalii (ochii, nasul sau gura dovleacului de Halloween);
  • o pila de unghii pentru marginile taiate pentru un design frumos.


Asigura-te ca dovleacul va sta in in pozitia dorita odata ce a i-ai scos miezul si ca este asezat pe o suprafata dura! Este un detaliu important, dupa ce ai terminat de decorat.

In ajutorul acestui lucru iti poate veni si acest sfat: este de preferat sa tai fundul dovleacului si sa scoti semintele prin aceasta scobitura - o usoara inclinatie a dovleacului va putea fi corectata daca a fost in prealabil indepartata aceasta extremitate a sa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dovleci halloween Decoratiuni dovleci Halloween

Articole recomandate

Citeste si despre