9 decoratiuni interesante pentru casa ta de Halloween!

/ / Modificat: 2017-10-23
9 decoratiuni interesante pentru casa ta de Halloween!

In ultima zi din octombrie se sarbatoreste Halloweenul, o zi dedicata fantomelor, monstrilor si spiritelor rele. Cu aceasta ocazie, copiii si adultii se costumeaza si merg la colindat prin vecini pentru a primi dulciuri. Alte traditii ale acestei sarbatori sunt sculptarea dovlecilor si decorarea casei in ton cu tematica acestei zile: panze de paianjen, scheleti si monstruleti.

Vei gasi cu usurinta decoratiuni pentru Halloween in orice magazin in aceasta perioada, insa daca alegi sa le faci impreuna cu prichindeii tai, veti petrece o zi frumoasa impreuna, iar distractia este garantata si pentru tine, dar mai ales pentru ei.

Iata cateva idei pentru a-ti pregati casa pentru aceasta sarbatoare atat de indragita de cei mici.

Ochii din umbra

ochii_din_umbra_decoratiune_halloween

Pe cat este de usor sa realizezi aceasta decoratiune, pe atat de mult va inveseli ea locuinta si va contribui la creearea unei atmosfere de sarbatoare.

Iata de ce ai nevoie pentru a realiza "ochii din umbra": lumanari pastila cu LED, mingi de ping-pong, markere (negru si rosu), cutit/foarfeca. Cheama-ti in ajutor copii pentru a face aceste decoratiuni, se vor distra copios si la final vor vedea cat de multe poti face cu putina imaginatie.

Decupeaza din mingea de ping-pong o parte suficient de mare astfel incat LED-ul de la lumanare sa poate patrunde in ea. Copiii vor desena ochii pe mingile de ping-pong, iar apoi poti amplasa mingile pe lumanare. Nu uita sa aprinzi lumanarile la lasarea intunericului!

Usa Frankenstein

Frankendoor_usa

Cine nu este familiarizat cu celebrul personaj Frankenstein? Cu totii il stim pe acest monstru, iar de Halloween putem face diverse decoratiuni ce il au pe el ca personaj principal. Una dintre ele este decorarea usii de la intrare sau a unei usi din interiorul locuintei.

Ai nevoie doar de niste carton negru si alb, foarfeca si de niste banda dublu-adeziva. Poti decora usa cu figura lui Frankenstein, exact ca in imagine. Copiii vor fi cu siguranta incatati sa-ti dea o mana de ajutor cu acest proiect.

Bidoanele fantome

bidoane_fermecate

Nu arunca bidonasele de lapte sau de suc de portocale, poti face niste decoratiuni foarte simpatice din ele. Ai nevoie, pe langa aceste recipiente, de markere pentru a desena chipul fantomelor, foarfeca si lumanari cu LED.

Decupeaza cu ajutorul foarfecii bidoanele astfel incat sa plasezi in ale lumanarea cu LED. Deseneaza cu markerul ochii si gura fantomei, asteapta lasarea intunericului si apride lumanarile, decoratiunea va aduce un farmec aparte locuintei tale.

Mumiile felinare

Mummy

Acesta este inca un obiect de decor care va infrumuseta casa ta, dar care nu va necesita prea mult efort la confectionare.

Ai nevoie de un borcan, tifon, o lumanare pastila (poti folosi o lumanare clasica sau una cu LED), abtibilduri "googly eyes". Infasoara borcanul cu tifon, lipeste ochii pe el, pune lumanarea in borcan si aprinde-o. Gata! Ai un felinar mumie cat ai zice peste!

Covoras de intampinare decorat pentru Halloween

covoras

Poti sa-ti intampini musafirii cu un covoras de intrare in ton cu aceasta zi. Decupeaza bucati de fetru negru si lipeste-le pe covorul pe care il folosesti de obicei.

Toti cei care iti vor calca pragul vor fi incantati sa aiba parte de o asemenea primire, iar confectionarea acestei decoratii este extrem de simpla si nu-ti va lua prea mult timp.

Soriceii curiosi

soriceii_curiosi

Daca stai intr-o casa cu etaj, poti impodobi scarile cu niste simpatici soricei, insa poti la fel de bine sa pui soriceii la baza peretilor.

Ai nevoie de un carton negru, foarfeca si banda dublu-adeziva. Deseneaza pe carton forme de soricei, decupeaza-le si lipeste-le pe perete cu banda, nimic mai simplu!

Baloane infricosatoare

baloane_infricosatoare

Aceste baloane vor putea fi atarnate de usile camerelor si vor inveseli intreaga casa cu ocazia Halloweenului.

Ai nevoie de cateva baloane albe, un marker pentru a desena ochii si gura fantomelor si cateva betisoare fosforescente.

Pune betisoarele in baloane, deseneaza orice chip iti doresti pe ele si gata. Daca nu iti plac fantomele, poti desena orice altceva: paianjeni, scorpioni, gandaci, soricei, orice ti se pare infricosator.

Lanterne din conserve

lanterne_conserve

Acesta este un proiect putin mai complicat, insa la final vei avea parte de niste decoratiuni foarte frumoase pentru Halloween.

Ai nevoie de: cutii de conserva sau de nes, vopsea neagra, marker, un cui gros, un ciocan, lumanari.

Incepe prin a umple cutiile cu apa si a pune-le la congelator, unde le vei lasa pana apa ingheata complet, eventual peste noapte. Dupa ce scoti cutiile din congelator foloseste markerul pentru a scrie cuvinte sau pentru a desena pe aceste lanterne.

Dupa aceasta etapa poti incepe sa faci gaurile cu ajutorul cuiului si al ciocanului. Fa gauri in functie de cuvantul sau desenul pe care l-ai facut in prealabil pe cutie. Dupa ce ai terminat de facut gaurile dezgheata continutul si goleste cutia.

Urmeaza vopsirea cutiei in negru. Lasa vopseaua sa se usuce bine si plaseaza o lumanare in ea. Vei avea parte de un rezultat pe masura efortului depus. Poti pune mai multe astfel de decoratiuni in gradina sau in balcon, pe pervaz. Daca vrei sa le folosesti in interior iti sugeram sa folosesti lumanari cu LED.

Lanterne din borcane

laterne_din_borcane

Usor de facut chiar si pentru cei mai mici membri ai familiei tale, aceste lanterne vor infrumuseta casa si vor da o atmosfera festiva. Copiii vor fi tare bucurosi sa le faca alaturi de tine si cu aceasta ocazia vor da frau liber imaginatiei.

Ai nevoie de borcane, de acuarele rezistente sau banda adeziva multicolora si, pentru a le lumina, poti folosi fie lumanari clasice, fie lumanari cu LED. Daca ai niste borcane vechi prin casa si nu le mai gasesti capacele, poti sa te lipsesti de ele.

Coloreaza borcanele in ce culori vrei sau acopera-le cu banda adeziva, ochii, gura si capacele acopera-le cu negru apoi pune lumanarea in interiorul borcanului si aprinde-o. La final veti vedea cat de frumos se vad aceste decoratiuni inedite.

Tu cum iti decorezi casa de Halloween? Cum ti se par ideile noastre? Ai facut vreo decoratiune pentru aceasta sarbatoare din materiale pe care le aveai prin casa? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween Decoratiuni halloween

Articole recomandate

Citeste si despre