5 idei creative pentru cina in familie de Halloween

/ / Modificat: 2017-10-27
5 idei creative pentru cina in familie de Halloween

Pe 31 octombrie se sarbatoreste Halloweenul, o zi care la noi in tara nu este la fel de populara ca in Statele Unite, dar care castiga teren an de an. Chiar daca nu este o sarbatoare romaneasca, este un prilej pentru cei mici sa se costumeze si sa se distreze. Aceasta zi se marcheaza de obicei cu decoratiuni din dovleac, costume si masti infioratoare.

Iata 4 idei pentru a pregati o cina de Halloween pe gustul copiilor, dar si al adultilor:

Cina Dracula

cina_dracula

Poti face o cina ca oricare alta, insa felul in care asezi ingredientele pe farfurie sa o transforme intr-o masa festiva.

Iata de ce ingrediente ai nevoie

- carne de burger (poti face tu acasa un burger din orice fel de carne vrei sau poti cumoara burgerii deja preparati)

- cascaval

- boabe de porumb

- stafide

- cartofi

- sos de rosii/ketchup

- albus de ou

Mod de preparare

Pregateste burgerul pe gratar, intr-o tigaie sau la cuptor dupa preferinte si pune burgerul pe o chifla. Folosind o foarfeca de bucatarie sau un cutit taie o felie de cascaval sub forma unui chip, la fel ca in fotografie, din resturile de cascaval vei face nasul. Gura o vei face din ketchup iar ochii si coltii din albusul de ou fiert.

Gateste cartofii wedges, la cuptor, si pune-i in farfurie in forma unor lilieci. Intr-un alt colt al farfuriei pune cateva linguri de porumb fiert (el ar trebui sa reprezinte luna) si cateva stafide, care ar trebui sa reprezinte lilieci.

Fantome din piure de cartofi

fantome_piure_de_cartof

Pentru a crea acest fel de mancare nu e nevoie neaparat sa urmezi o anumita reteta. Poti face cina preferata a micutului tau compusa din piept de pui la gratar su legume si un piure de cartofi. Poti face si un alt piure, din alte legume, precum mazare sau morcovi.

Daca ai un pos in bucatarie e momentul sa-l folosesti si la altceva in afara de prajituri si sa faci cu ajutorul lui o fantoma precum cea din imagine. In cazul in care nu ai o astfel de ustensila iti poti confectiona cu usurinta una cu ajutorul unei pungi. Pune in coltul pungii piureul, taie-i capatul si realizeaza prin miscari circulare simpatica fantoma. Pentru ochi iti vor trebui seminte de susan negru sau mac.

Pizza cu fantome

pizza_fantome

Fara indoiala, pizza este unul dintre felurile de mancare preferate ale copiilor. Este usor de facut si poti folosi ce ingrediente vrei. Daca ai mai multi prichindei, fiecare isi poate alege toppingul preferat, aluatul fiind baza.

Ingrediente

Iata ce ingrediente iti trebuie pentru a face aluatul pentru 2 pizze cu un diametru de 30 de centimetri:

- 350 de grame de faina alba

- 3 linguri de ulei de maslina

- 2 linguri de drojdie uscata

- 225 de mililitri de apa

- o lingura de zahar

- jumatate de lingurita de sare

Ca topping poti folosi orice ingrediente doresti, de la sunca, prosciuto, pana la ciuperci si masline. Nu pune toppingul de branza inainte de a pune pizza la cuptor deoarece formele se vor topi din cauza caldurii.

Modalitate de preparare

Pune intr-un bol faina cu sarea si uleiul. Intr-un alt vas pune apa, zaharul si drojdia, amesteca aceste ingrediente si lasa deoaparte compozitia timp de 15 minute. Vei observa ca aceasta compozitie va face o spuma pe care o vei adauga peste amestecul de faina, sare si ulei. Amesteca bine acest aluat, preferabil cu mainile. Lasa-l sa creasca timp de 30 de minute intr-un bol acoperite cu un prosop. Modeleaza-l in maini si ajutandu-te de o planseta pe care ai presarat in prealabil faina.

Pune aluatul intins bine in tavi si lasa-l la cuptor circa 20-30 de minute la 180 de grade. Dupa ce scoti pizza din cuptor, adauga si toppingul de branza. Foloseste mozzarella pentru fantome si cascaval cheddar pentru dovleci, pe care le tai cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit in formele dorite, ochii ii faci din masline.

Paste fettuccine cu "globuri oculare"

paste_Fettuccini

Acesta este un fel de mancare ce va va face cu ochiul si voua, parintilor, la propriu. Este o reteta simpla, pe care o poti prepara cu usurinta.

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 portii:

- 400 de grame de paste fettuccine cu spanac

- 400 de grame de sos de rosii

- o legatura busuioc proaspat

- 4 ardei grasi rosii

- sparanghel

- 4 oua

- cateva masline negre

- ulei de masline

Mod de preparare

Fierba pastele timp de 10 - 15 minute si scurge-le de apa. Intr-o tigaie, pune putin ulei de masline si adauga sosul de rosii, cand se incalzeste, pune busuiocul si ardeiul gras taiat marunt. Amesteca sosul cu pastele. Mai pastreaza cateva bucatele de ardei gras pentru a face degete de vrajitoare cu ajutorul sparanghelului, bucatile de ardei tinand locul unghiilor. Sparanghelul se fierbe doar cateva minute, el trebuie sa ramana crocant.

Ochii sunt realizati din oua fierte tari si taiate pe jumatate. Foloseste bucatele de masline pentru a face pupila ochilor.

Supa crema de rosii cu ochi si gandacei

supa_crema

O supa sanatoasa cu multe legume, dar pe baza de rosii, pe care copii o vor adora si pe care o vor manca pe nerasuflate, mai ales daca faci decoratiuni in forma de ochi si gandaci.

Ingrediente

- 400 de mililitri de supa de legume (poti face tu una din telina, morcovi, pastarnac sau poti folosi cuburi de supa)

- 800 de grame de rosii din conserva

- 300 de mililitri suc de rosii

- o ceapa

- ulei de masline

- branza mozzarella

- masline

- ardei gras rosu

- chives

Cum se prepara aceasta supa

Ceapa se marunteste si se caleste in ulei intr-o tigaie incapatoare. Peste ceapa pune sucul de rosii si rosiile din conserva, apoi supa de legume. Amesteca des si adauga pentru gust granule de legume uscate, sare, piper.

Lasa supa sa fiarba timp de 15 minute sau pana ajunge la consistenta dorita. Daca este prea lichida mai las-o sa scada, iar in cazul in care este prea groasa mai adauga supa de legume. Lasa supa la racit si apoi da-o prin blender pana devine fina.

Decorul este punctul forte al acestei supe, asa ca taie felii mici de mozarrella si pune-le in farfurie, ele vor juca rolul glubului ocular, pentru pupila foloseste masline si ardei. Din masline negre fa mici gandacei, ale caror picioruse le faci din chives.

Tu ce gatesti pentru familia ta de Halloween? Impartaseste retetele tale cu noi si scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete Halloween Mancare copii Activitati distractive halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre