Inimile copiilor merita o sansa!

/ / Modificat: 2009-05-18
Inimile copiilor merita o sansa!





In tara noastra se nasc anual peste 900 de copii cu probleme cardiace grave, iar pentru ei exista prea putine centre in care pot fi operati si tratati.

Asociatia Inima Copiilor si Spitalul de copii Maria Sklodowska Curie (fost Budimex) isi propun utilarea completa a unei sali de operatii pentru copiii cu afectiuni cardiace.

Utilarea salii de operatii si a unui salon de terapie intensiva postoperatorie, acestea sunt obiectivele campaniei de strangere de fonduri la care poti participa si tu. Vezi lista de cumparaturi.

Suma minima necesara pentru ca acest departament de chirurgie pediatrica sa poata fi functionabil este de 500 de mii de euro.

Si tu poti salva viata unui copil cu afectiuni cardiace. Cum?

• Cu un SMS la 858. Astfel vei dona 2 euro. Numarul este oferit gratuit de Cosmote, Orange si Vodafone. In retelele Orange si Vodafone nu se percepe TVA.

• Donand online oricat de putin poti sau oricat de mult vrei. Foloseste cardul tau bancar pentru donatia online.

• Prin transfer bancar online sau la ghiseu, la fel cum iti platesti ratele sau facturile. Conturile sunt:

RON: RO95RNCB0208023700610001

EUR: RO68RNCB0208023700610002

USD: RO75RNCB0208023700610167

BCR - Sucursala Campina

• Promovand campania. Internetul nu are limite, poti folosi bannerele pe site-ul sau pe blogul tau. Cu cat afla mai multa lume, cu atat suma stansa poate fi mai mare.

• Fiind sponsor al Campaniei Inima Copiilor.

Proiectul are sprijinul Ministerului Sanatatii, al conducerii Spitalului si este impins inainte de specialisti care doresc sa vina si sa lucreze in noul departament. Ceea ce poate parea incredibil este ca unii dintre ei se intorc din strainatate ca sa le fie de folos copiilor nostri.

Asociatia Inima Copiilor reprezinta oficial in Romania organizatia de interes umanitar international "The Heart of Children", Italia, iar din iulie 2008 este afiliata la Alianta Nationala de Boli Rare.

Scopul Asociatiei este acela de a ajuta copii in suferinta, si anume pe cei cu malformatii cardiace congenitale.

In Romania exista un insemnat numar de copii care sufera de grave afectiuni cardiace congenitale. Cum majoritatea celor ce se nasc cu aceste suferinte trebuie operati, activitatea Asociatiei are drept tinta dezvoltarea cardiologiei si cardiochirurgiei pediatrice in Romania, domeniu care sufera de toate deficientele unui debut.

Pentru ajutorarea tuturor celor afectati, ar trebui sa existe cel putin 3-4 centre de cardiochirurgie pediatrica cu dotari la standarde europene si cu personal specializat in domeniu, optiune care se poate concretiza numai prin existenta unui program national in domeniu, prin finantari considerabile si prin dedicatie profesionala.

Asociatia vine atat in ajutorul copiilor ce se nasc cu malformatii cardiace congenitale cat si al familiilor acestora. Inimile afectate de boala ale copiilor zdrobesc inimile parintilor care la aflarea diagnosticului se simt aruncati intr-un abis ce pare fara iesire. Le spunem tuturor ca exista sperante si solutii de moment prin interventiile chirurgicale care se pot face atat in tara cat si in strainatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre