Autism. Copiii nostri au nevoie de noi!

/ / Modificat: 2011-04-07
Autism. Copiii nostri au nevoie de noi!

Campania Impreuna Invingem Autismul initiata de Fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia Vodafone are tot mai multi sustinatori.
 
Expozitia itineranta cu fotografiile a 23 de copii cu autism pentru care cele trei fundatii strang fonduri pentru inceput a ajuns pana acum in patru companii – Verde Cafe, Microsoft Romania, Life Dental Care si Mega Group - Peugeot Timisoara.
 
Pana in acest moment, in conturile campaniei s-au adunat aproximativ 11.000 de lei, bani ce vor fi oferiti primilor copii care trebuie sa continue terapia speciala ABA.

Terapia ABA (analiza comportamentala aplicata) este o terapie recunoscuta pe plan mondial ca fiind un tratament eficient pentru recuperarea autistilor.


Expozitia itineranta "Copiii nostri au nevoie de noi" va continua in luna decembrie.
 
"Terapia unui copil cu autism costa cel putin 1000 de euro lunar, bani pentru plata terapeutilor si materialelor. Cu numai 20 de euro, 50 de angajati pot ajuta un copil sa beneficieze de acest program de recuperare timp de o luna. Daca vom reusi sa gasim si mai mult sprijin financiar, vom ajuta si mai multi copii", sustine Silvia Asandi, director general RAA.

Statul roman ofera parintilor copiilor cu autism un ajutor de handicap de nu mai mult de 500 de lei pe luna. Daca fundatiile vor strange mai multe fonduri, vor putea ajuta si mai multi copii cu autism.
  
Andreea Marin Banica s-a alaturat si ea campaniei "Impreuna Invingem Autismul" si a promis ca va ajuta la cresterea gradului de informare si constientizare asupra acestei afectiuni in randul opiniei publice si autoritatilor.

"M-am dus impreuna cu Andrei, un copil autist, la Palatul Parlamentului pentru a-i inmana direct presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Bogdan Olteanu, scrisoarea care ii aduce in atentie situatia dificila a celor 30.000 de copii autisti din Romania si a familiilor lor. Am primit promisiuni ca vom misca lucrurile in directia buna", a declarat Andreea Marin Banica. 

Campania "Impreuna invingem autismul" a fost lansata in noiembrie la Libraria Carturesti din Capitala cu o expozitie de fotografii emotionante ale unor copii frumosi, delicati, sensibili care se lupta zilnic sa iasa din captivitatea lumilor lor speciale.

Campania, care se va desfasura in perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009,  va continua in lunile urmatoare cu o actiune intensa de strangere de fonduri, cu activitati de informare a parintilor, medicilor si opiniei publice, dar si cu activitati de advocacy pentru  cresterea gradului de implicare a autoritatilor publice competente pentru a raspunde nevoilor copiilor cu autism din Romania.

Va fi tiparit si distribuit in cabinetele medicilor de familie pachetul de materialele de screening pentru autism (poster, video si ghid), puse la dispozitie de Help Autism Now Society din Statele Unite.

Sustinatorilor campaniei "Impreuna invingem autismul" li s-au alaturat pana in acest moment Manuela Harabor, Matei Calinescu, Bianca Brad, Dana Nalbaru, Andreea Marin Banica si parintii mai multor copii cu autism.

Mai multe informatii si povestile copiilor aflati accesand site-ul www.invingemautismul.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism copii

Articole recomandate

Citeste si despre