Ziua Mondiala a Strumpfilor va fi celebrata sambata, 22 iunie 2013

/ / Modificat: 2013-06-19
Ziua Mondiala a Strumpfilor va fi celebrata sambata, 22 iunie 2013

Ziua Mondiala a Strumpfilor va fi celebrata sambata, 22 iunie 2013

Sarbatoriti ziua de nastere a lui Peyo, creatorul strumpfilor, prin organizarea de evenimente cu strumpfi in toata lumea!

Sambata, 22 iunie, 2013, cu ocazia zilei de nastere a lui Peyo, creatorul strumpfilor (nascut la 25 iunie, 1928), Columbia Pictures si Sony Pictures Animation vor coordona din nou evenimente in mai multe colturi ale lumii, legate de Ziua Internationala a Strumpfilor, ce vor intampina lansarea filmului The Smurfs 2, filmul va fi lansat in Romania in data de 23 august, a anuntat astazi Marc Weinstock, presedintele responsabil cu marketingul international de la Sony Pictures.


Aceasta va fi cea de-a doua sarbatorire a Zilei Internationale a Strumpfilor, ce tinde sa devina o adevarata traditie. In 2011, evenimentele internationale organizate cu aceasta ocazie au inclus vopsirea in albastru a faimoaselor orasele albe ale Andaluziei si stabilirea unui nou record in ceea ce priveste cea mai mare adunare de oameni imbracati in strumpfi intr-un rastimp de 24 de ore (in mai multe locatii simultan).

Anul acesta, studiourile cinematografice au initiat un intreg program de evenimente, la fel de impresionante ca in cadrul primei editii, puse in evidenta de o initiativa a ambasadorilor stumpfilor, in care un numar de peste 40 de ambasadori din 28 de tari ii vor reprezenta  pe fanii strumpfilor din toata lumea, deschizand evenimentele ce sarbatoresc creatia lui Peyo.  Ambasadorii – celebritati, jurnalisti renumiti, sau campioni – se vor imbraca in straie de stumpfi si-si vor incepe ziua la Bruxelles, unde fiica lui Peyo, Veronique Culliford, ii va inalta in rang de reprezentanti ai strumpfilor din tarile lor. 

Strumpfi

Simpatica (chiar daca neoficiala) ceremonie va avea loc sub privirile unei statui bruxelleze importante:  statuia unui strumpf, care a fost dezvelita anul trecut. De curand insarcinati cu misiuni diplomatice, ambasadorii se vor imbarca in trenul Thalys si se vor repezi la Paris, locatia unde se vor desfasura aventurile din The Smurfs 2.  Vor urma cateva surprize si turul de vizitare a capitalei franceze, in timpul caruia ambasadorilor li se va incredinta o importanta misiune diplomatica, aceea de a lasa in urma lor o dara de zambete albastre fericite si de a vesti lansarea noului film.

Festivaluri si sarbatori vor fi dedicate strumpfilor si in alte locatii indepartate cum ar fi  Planetariul din Buenos Aires, Parcul tematic Imagica din Mumbai, sau legendarul Sugarloaf Mountain din Rio de Janeiro. Bidinelele albastre vor lumina unele cartiere ale Cova da Moura din Portugalia si vor zugravi centrele de orfani din Africa de sud. In Australia, Surfers Paradise va deveni pentru o zi paradisul strumpfilor si va avea o sigla potrivita pentru acest eveniment. Faimosul parc Gorky din Moscota si Ha’Penny Bridge  din Dublin vor fi ornate cu flori in nuanta de albastru a strumpfilor. Strumpfii vor vizita spitale de copii si centre de presa, vor invada batrana piata centrala a Varsoviei, se vor angaja in competitii de sculptura pe nisip, vor participa la maraton si vor canta alaturi de trupa Right Said Fred, la Londra. Iar la Los Angeles, familiile de americani se vor bucura de aparitii surpriza ale strumpfilor, vor juca jocul video Ubisoft, vor putea manca inghetata lui Menchie, strumpfcapsuna, si vor participa la alte activitati hazlii. Seara, ei vor putea urmari primul film cu strumpfi, care va fi proiectat pe un ecran urias in aer liber.

strumpfi2
Comentand anuntul, Weinstock a adaugat, "Suntem incantati ca putem continua traditia deschisa cu ocazia lansarii primului film, cu noi festivitati specifice de Ziua internationala a strumpfilor. Este o zi mare, in care putem celebra nasterea lui Peyo si creatia sa, invitand toate generatiile sa participe la o zi de distractie si sarbatoare."

Daca doriti sa obtineti mai multe informatii despre Ziua Internationala a Strumpfilor va rugam sa vizitati site-ul www.GlobalSmurfsDay.net si sa urmariti activitatile pe Instagram si Twitter, sub sigla #GlobalSmurfsDay.

In filmul care este o urmare a blockbuster-ului The Smurfs o combinatie de live action si animatie, vrajitorul cel rau, Gargamel, creeaza niste fiinte care seamana cu strumpfii, dar care sunt rele si se numesc Obraznicii. El spera ca acestea sa-l ajute sa obtina controlul asupra potiunii magice a strumpfilor. Dar cand afla ca numai un strumpf adevarat poate sa-i dea ceea ce-ti doreste si ca numai strumpfita poate sa-i transforme prin magie pe Obraznici in strumpfi adevarati, Gargamel o rapeste pe strumpfita si o duce in capitala Frantei, unde, datorita adoratiei a milioane de parizieni, el dobandise reputatia de cel mai mare vrajitor. Numai Papa, Clumsy, Grouchy si Vanity pot sa revina in lumea oamenilor ca sa-i gaseasca pe prietenii lor Patrick si Grace Winslow, pentru ca impreuna s-o salveze pe strumpfita!  

Oare strumpfita, care a fost intotdeauna cam diferita fata de ceilalti strumpfi, va lega o relatie cu obraznicaturile Vexy si Hackus, sau strumpfii vor reusi s-o convinga de faptul ca numai dragostea lor este cu adevarat albastra?

Filmul este regizat de Raja Gosnell si produs de Jordan Kerner. Scenariul  este semnat de J. David Stem & David N. Weiss si Jay Scherick & David Ronn si Karey Kirkpatrick, dupa o povestire de J. David Stem & David N. Weiss & Jay Scherick & David Ronn, bazata pe personajele si creatiile lui Peyo.

Despre strumpfi

Povestea strumpfilor – o creatie a lui Peyo – a inceput in 1958 odata cu crearea unor carti de benzi desenate, care au fost ulterior adaptate pentru micul si marele ecran. De-a lungul anilor, micutele creaturi albastre nu s-au mai multumit sa stea doar intre paginile cartilor sau pe micul si marele ecran. Ele au condus la producerea unor discuri si CD-uri care s-au vandut in milioane de exemplare, au creat colectii intregi de figurine si jucarii, sau numeroase alte produse. in total, s-au produs peste 3.000 de articole derivate, iar numeroase companii si marci renumite si-au facut publicitate cu ajutorul strumpfilor. O multitudine de proiecte noi se lanseaza prin asociere cu imaginea strumpfilor, facand ca succesul acestora sa capete dimensiuni planetare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii

Articole recomandate

Citeste si despre