Zilele sanatatii cuplului. Zilele Alaptarii

/ / Modificat: 2012-11-27
Zilele sanatatii cuplului. Zilele Alaptarii

Un Nou Concept de Ingrijire

Asociatia Totul pentru Tine si Copilul Tau (ATTCT) desfasoara cea de a doua  editie a Conferintei  "Zilele sanatatii cuplului. Zilele alaptarii", eveniment dedicat pregatirii nasterii si sustinerii alaptarii, care va avea loc la Biblioteca Academiei Romane, amfiteatrul I.E. Radulescu, Calea Victoriei nr. 125, vineri 26 octombrie 2012 orele 9:30 – 15:30.

Intrarea este libera iar invitatiile vor fi onorate in limita locurilor disponible. Cei interesati sunt rugati sa se inscrie la tel:  0720 663 059 / attctconferinte@gmail.com.

Dezbaterea isi propune sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta atat proaspetele si viitoarele mamici, cat si furnizorii de servicii medicale, oferind informatii de ultima ora asupra progreselor inregistrate in  medicina si cercetare, dar si atragand atentia asupra numarului ingrijorator de mamici care aleg sa nu isi alapteze bebelusii, nefiind informate corespunzator. Evenimentul se adreseaza nevoilor de sprijin si informare corecta asupra cailor de nastere si de rezolvare a  problemelor alaptarii.  

Asociatia Totul pentru Tine si Copilul Tau in colaborare cu specialistii au pus bazele unui "Nou Concept de Ingrijire" care sa vina in sprijinul proaspetilor parinti, furnizandu-le, pe langa informatiile medicale, informatii juridice, precum si concepte legate de traditiile si spiritualitatea romaneasca. In cadrul conferintei isi vor sustine lucrarile, specialisti recunoscuti in obstetrica-ginecologie, pediatrie, psihologie, istorie, teologi, precum si reprezentanti ai altor asociatii si ai autoritatilor (avocati).

Invitatul special al evenimentului Prof. dr. Gheorghe Peltecu va vorbi despre  tendintele de alegere sau  recomandare a metodelor de nastere, factorii care le influenteaza, precum si  posibila evolutie viitoare a acestor tendinte, analizand  multipli factori care pot influenta decizia de nastere (medicali, culturali, manageriali).

Participantii vor afla tehnici de "Prim-Ajutor acordate copilului" si cum sa recunoasca "Infectiile bacteriene" - dusmanii alaptarii, care sunt "Strategiile privind managementul sustinerii alaptarii pentru prematuri", de ce "Alaptarea reprezinta primul pas in preventia bolilor cardiovasculare", amanunte despre "Neurobiologia creierului matern" si "Evolutia psihologica a copilului", despre "Mositul, intre traditie si modernitate" si randuielile specifice pentru "Initierea crestina a nou-nascutului", care sunt beneficiile aduse de "Homeopatie în sarcina, nastere si alaptare" si cele mai noi  "Aspecte juridice si aplicatii practice in  sarcina si alaptare".

De asemenea invitatii vor putea participa la Workshopul "Alaptarea - un privilegiu, nu o obligatie", sustinut de Georgeta Musat, moasa, specialist acreditat international in alaptare.

Asociatia Totul Pentru Tine Si Copilul Tau (ATTCT) creata in anul 2004 in scopul pregatirii nasterii si sustinerii alaptarii, recunoscuta de Asociatia Internationala si Alianta Europeana a Consultantilor de Lactatie, a desfasurat in acesti ani proiecte de educatie adresate profesionistilor si cuplurilor de viitori parinti. Misiunea ATTCT consta in educarea, asistarea si sustinerea cuplurilor, femeilor insarcinate, lauzelor si nou-nascutilor prin profesionalism si totala dedicare a membrilor asociatiei. 

Afla mai multe in pagina attct.ro Conferinta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre