Zilele Strazii Martisor, 29-30 martie 2014

Zilele Strazii Martisor, 29-30 martie 2014

Asociatia Translucid in parteneriat cu Casa Memoriala "Tudor Arghezi – Martisor" organizeaza, in perioada 29-30 martie 2014, Zilele Strazii Martisor, eveniment derulat in cadrul proiectului Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate.

Dedicat uneia dintre cele mai vechi zone ale cartierului, evenimentul propune locuitorilor din Berceni implicarea in diverse activitati culturale dinamice, derulate in incinta casei memoriale din Strada Martisor nr. 26.

Zilele_strazii_Martisor
Acestea vor cuprinde o expozitie de fotografie cu imagini actuale si de odinioara din cartier, discutii despre cartier si istoria orasului, intalniri cu tineri artisti vizuali care locuiesc in zona si cu creatiile acestora, ateliere educative dedicate copiilor si adolescentilor, teatru de papusi dupa o piesa originala, realizata de copii din cartier. Muzica traditionala romaneasca va readuce in cartier atmosfera urbana interbelica.

Evenimentul marcheaza si 40 de ani de la infiintarea Casei Memoriale "Tudor Arghezi – Martisor".

Program

Sambata, 29 martie 2014

11.00-12.00 Concert de muzica traditionala cu Andreea Saragea, Madalina Ciucu si Eusebiu Gafita
12:00-13:00 Povestea expozitiei "Istoria Berceniului in imagini"
12:00-17:00 Ateliere de creatie pentru copii si parinti
14:30-15:00 Teatru de papusi – spectacolul "snuruletul fermecat", trupa de teatru Morcoveata
15:30-16:00 Corul SOUND
11:00-17:00 Expozitie cu vanzare de produse apicole

Duminica, 30 martie 2014


12:00-14:00 intalnire cu artisti din Berceni si creatiile lor – Luca Achim, Mariano Ion, Cosmin Somesan
14:00-16:00 Atelier de graffiti pentru adolescenti*
11:00-17:00 Expozitie cu vanzare de produse apicole

*Pentru atelierul de graffiti, invitam participantii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani sa se inscrie la cartierulberceni@gmail.com sau la nr. de telefon 0723.833.591.

Participarea la activitati este gratuita.

Locuitorii din Berceni sunt invitati astfel la o reevaluare a potentialului cultural al zonei, prin valorificarea istoriei locale si a initiativelor care genereaza interactiune si dialog pe teme de interes pentru comunitate.

Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate este o initiativa comunitara a Asociatiei Translucid, finantata de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti. Derulat in perioada ianuarie – aprilie 2014, proiectul isi propune cresterea gradului de constientizare a locuitorilor zonei asupra valorilor propriei comunitati si stimularea responsabilitatii acestora fata de locul in care traiesc.

Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Casa Memoriala "Tudor Arghezi-Martisor", Biblioteca Metropolitana Bucuresti - filialele "Otilia Cazimir" si "George Cosbuc", Casa Memoriala "George si Agatha Bacovia", Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii Ateliere arta copii Spectacole copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul