Workshop: Dermatita Atopica la Copil

| | Modificat: 2014-10-29 00:00:00

Invitam micii pacienti cu dermatita atopica, alaturi de parinti la workshop-ul "Dermatita Atopica la Copil – ingrijirea de baza a pielii atopice"

Cand?

In zilele de sambata 15 noiembrie, 29 noiembrie si 13 decembrie 2014, incepand cu ora 10.00

 familie-copii

Dintre toate minunatiile cu care ne intampina viata, copiii sunt cei carora ne dedicam toata atentia si ne dorim sa ii ingrijim corect, sub indrumarea specialistilor. Venim in intampinarea nevoilor copiilor cu dermatita atopica si parintilor acestora cu un workshop dedicat lor.

Evenimentul se adreseaza copiilor cu varsta intre 4 si 12 ani, cunoscuti cu dermatita atopica, si parintilor acestora, implicati in ingrijirea si tratamentul lor.

La ce sa te astepti de la acest eveniment?

Partea I: Prezentare "Dermatita atopica pediatrica - cauze, manifestari, tratament si complicatii"

Sustinut de Dr. Sandra Olariu, medic specialist Alergologie si Imunologie clinica

In cadrul acestei prezentari vei afla informatii recente referitoare la cauzele, diagnosticul si tratamentul dermatitei atopice, conform ghidurilor europene actuale. Va fi explicat algoritmul complet de tratament in trepte, incepand cu masurile cele mai blande, de evitare a iritantilor si alergenilor, pana la tratamentul topic specific. Vei avea ocazia sa adresezi intrebari medicului specialist la sfarsitul prezentarii.

Ulterior, se va desfasura un "Atelier practic – aplicarea cremei este un joc", in cadrul caruia fiecare copil va primi gratuit tratamentul complet cu emoliente pentru o luna si va invata, intr-un mod foarte amuzant, cum sa aiba un rol activ in ingrijirea propriei pieli.

Partea a II-a: Prezentare "Parintii copiilor cu dermatita atopica - activitati de suport specific"

Sustinut de psihoterapeut Elisabeta Putere

In cadrul acestei prezentari vei putea sa iti evaluezi gradul de afectare a calitatii vietii prin absenteism si eficacitate scazuta la locul de munca si prin afectarea calitatii somnului, modificari uzual intalnite in viata parintilor copiilor cu dermatita atopica. Vei avea ocazia sa adresezi intrebari specialistului invitat.

Partea a III-a: Activitati pentru copii

Pe parcursul celor doua comunicate orale pentru parinti, ce se vor desfasura in doua sesiuni de 20 minute, copiii vor fi antrenati in joaca de catre animatorii invitati. In acelasi timp vor invata sa isi aplice singuri emolientele, printr-un joc muzical amuzant, acest pas fiind important in motivarea micilor pacienti si implicarea lor in ingrijirea de baza a pielii atopice.

Ne propunem sa venim in intampinarea nevoilor celor mici asigurand tratamentul de baza al dermatitei atopice cu ajutorul Atolys- A&D Pharma. La finalul evenimentului, toti copiii vor primi creme emoliente pentru tratamentul specific al pielii atopice, in acord cu recomandarile medicale de specialitate.

Workshop-ul este gratuit si se va desfasura in 3 sesiuni:

  • sambata 15 noiembrie, incepand cu ora 10, timp de o ora si jumatate, la Centrul Medical Panduri - Clinica Arcul de Triumf, str. Clucerului nr. 55, sector 1, Bucuresti;
  • sambata 29 noiembrie, incepand cu ora 10, timp de o ora si jumatate, la Institutul Gamma, bd. Sincai nr. 13, Bl. 5, ap. 11, sector 4, Bucuresti;
  • sambata 13 decembrie, incepand cu ora 10, timp de o ora si jumatate, la Ghencea Medical Center, bd. Ghencea nr. 43B, cladirea Ghencea Bussines Center, sector 6, Bucuresti.

Locurile sunt limitate. Pentru inscrieri si detalii ne puteti scrie la adresa ateliereleatopic@yahoo.com sau ne puteti contacta telefonic, persoana de contact: Mariana Cernatoiu - 0745.061.679.

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri