Weekend Magic cu 2 Premiere, la Tandarica!

/ / Modificat: 2012-11-23
Weekend Magic cu 2 Premiere, la Tandarica!

Weekend Magic cu 2 Premiere, la Tandarica!


Festivalul International al Teatrului de Animatie "Bucurii Pentru Copii.Spectacole De Colectie"
Editia a 8-a, 22 noiembrie – 1 decembrie 2012

Aflat in plina desfasurare Festivalul International al Teatrului de Animatie "Bucurii Pentru Copii Spectacole De Colectie" continua cu 2 premiere ale teatrului gazda si cu multe alte surprize.

Sambata, 24 noiembrie, de la ore 18:00

Sambata, 24 noiembrie, de la ore 18:00, cei mici sunt invitati la premiera spectacolului "Danila Prepelac", o comedie a desteptaciunii, indurarii si viclesugului. Spectacolul pastreaza firul povestii clasice despre baiatul sarac, prost si lenes.  

Putem vorbi si despre parabola biblica a fiului risipitor. Avandu-i in distributie pe Mariana Zaharia, Ilona Hrestic, Dan Codreanu, Marin Fagu, Ioan Brancu, Mihai Dumitrescu, spectacolul este o adaptare dupa Ion Creanga, in regia lui Ioan Brancu.  Reprezentatia va avea loc in sala Lahovari si este destinat micutilor peste 5 ani.

Scenografia: Marian Sandu
Muzica: Dan Balan

Frumoasa "Rapunzel" va asteapta duminica, 25 noiembrie, ca sa-i cunoasteti povestea. Spectacolul, in premiera "Rapunzel" va incepe la orele 18:00, in sala Lahovari si ii are in distributie pe Angela Filipescu, Anamaria Balescu, Gratiela stefan Ene, Paul Ionescu, Eugenia Barbu, Alexandru Neculcea, George Nastase. 

"Rapunzel" numele unei plante. si-apoi al unei fete. O fata cu fire de par lungprelung, care ajung dintr-o poveste straveche pana la povestitorii frati Grimm. si de la Fratii Grimm pana la noi. La noi firele intra-n mecanismele spectacolului. Firele ajung sa puna in miscare, sa anime papusi si elemente de decor. Decoruri marionetizate. La vedere – in fel de fel de jocuri al papusarilor cu firele, cu papusile, cu obiectele, cu decorurile si... cu un Povestas venit parca din alte vremuri."

Regia: Gavriil Pinte
Adaptarea: Gavriil Pinte
Scenografia: Roxana Ionescu
Muzica: Dan Balan
 
De asemenea, vineri, sambata si duminica cei mici si cei mari sunt intampinati cu multe alte surprize. Trei lansari de carte, 6 spectacole de teatru, trei conferinte sustinute de specialisti din China, Hong Kong si Romania si doua decernari de premii ( Premiul Michaela Tonitza Iordache de excelenta in arta animatiei si Premiul acordat corpului tehnic).

Cele trei conferinte aduc in atentia publicului diverse perspective despre arta teatrului de animatie in special si a teatrului pentru copii in general. Vineri 23 noiembrie si duminica 25 noiembrie, de la orele 20.00, Wong Tim Keung Simon (Vicepresedintele UNIMA-China si director si membru fondator al Institutului Ming Ri pentru educatie si arta) si Ma Xingzhi vor vorbi despre istoria teatrului de animatie din China dar si despre rolul acestei arte in dezvoltarea si educatia copilului.

Sambata, 24 noiembrie, de la orele 20:00

Sambata, 24 noiembrie, de la orele 20:00, doua mari Doamne, legende ale teatrului pentru copii, cu peste 50 de ani de activitate, Brandusa Zaita Silvestru si Alexandrina Halic prezinta o poveste despre imbinarea copilariei lor cu cea a micutilor spectatori, despre o viata dedicata copiilor si despre dragostea cu care este rasplatita meseria de actor al teatrului de animatie.


Festivalul International al Teatrului de Animatie "Bucurii Pentru Copii. Spectacole De Colectie" este organizat  de Teatrul de Animatie Tandarica impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, ASSITEJ Romania si UNIMA Romania si se desfasoara in perioada 22 noiembrie – 1 decembrie. Aceasta editie a festivalului are ca motto "Construim poduri. Trecem granite" si are scopul de a aduce in atentia publicului roman diferite stiluri ale teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume. Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul tandarica, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, scoala nr.3 si Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii si adulti jucate de trupe de profil din Romania dar si din strainatate (China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania ), numeroase workshop-uri, lansari de carte, expozitii siconferinte sustinute de personalitati remarcabile din lumea teatrului mondial.

Acestui eveniment i s-au asociat: Ministerul Culturii si Patrimoniului Cultural (partener), Assitej Romania, Unima Romania, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, cu sprijinul Institutului Cultural Italian, RATB iar ca parteneri media: Digi 24 HD, Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Romania Bucuresti Fm, Radio France Internationale Romania, Spectacular Tv, Sapteseri, Cocor Media Channel, BeWhere, Romania Libera, Hotnews, Yorik, Zile si nopti, Revista 22, Utilecopii.ro, Ziarul Ring, Onlinegallery.ro, Port.ro, Pipo, Doxi, Clopotel.ro, Observatorul Cultural, Gradinite.com, Prokid.ro, ListaGradinite.ro, GradiniteBucuresti.com, Clopotel.ro, Copilul.ro, Inzonata.ro, Calendar evenimente, Liternet, DC News, Melc-Codobelc.ro, Sfatulmamicilor.ro, Mamica, Suntparinte.ro, Programul Aici-Acolo si A.C.T.O.R, Programul Tineret in actiune, Tineret, Centrul Cultural European pentru Educatie prin Arta si Cultura "Educ-Art"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre