Turneul National, 22-24 februarie Teatrul National

/ / Modificat: 2013-02-19
Turneul National, 22-24 februarie Teatrul National

Turneul National, 22-24 februarie Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu


Programul evenimentelor desfasurate in cadrul turneului national in perioada 22 - 24 februarie Teatrul National "Radu Stanca", Sibiu.

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" continua programul turneului national initiat in stagiunea 2012 - 2013 cu o microstagiune care va avea loc in perioada 22-24 februarie laTeatrului National "Radu Stanca" din Sibiu.

Teatrul National de Opereta se afla pentru a doua oara in Sibiu in cadrul turneului national, dupa prezenta din luna noiembrie a anului trecut cu cele doua reprezentatii ale spectacolului "Paris, mon amour", care s-a bucurat de o larga apreciere din partea publicului.

Programul sustinut la Sibiu in luna februarie include cinci evenimente desfasurate pe parcursul celor trei zile, care vor aduce la Sibiu o serie de spectacole muzicale din repertoriul Teatrului National de Opereta - "Paris, mon amour" (spectacol-colaj de sansonete), "Invitatie la vals" (concert al orchestrei Teatrului National de Opereta), Gala de Opereta "Viata e frumoasa" (spectacol de gala cu arii si duete din operete celebre), dar si doua dintre cele mai apreciate spectacole pentru copii - "Cocoselul neascultator" si "Frumoasa din padurea adormita".

Turneul national al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" este prima initiativa de asemenea amploare realizata de o institutie muzicala din Romania. Turneu are loc pe tot parcursul stagiunii 2012-2013 si include spectacole de opereta si musical, concerte, gale, spectacole si activitati pentru copii, desfasurate in cele mai importante orase din tara.

Programul evenimentelor

Vineri, 22 februarie, ora 09:00 si ora 11:00 - "Cocoselul neascultator"

Cocoselul_neascultator

Opereta pentru copii de Constantin Ungureanu
Libretul de Ion Lucian
Regia: Cristina Cotescu
Coregrafia: Andreea Constantinescu-Fuciec
Scenografia: Veronica Nicolae

Distributia:
Cocoselul: Corina Plopeanu
Motanelul: Jeaninne Bradler
Ursuletul: Mihaiţa Radu
Vulpea: Cristina Georgescu
Iepurasul Urechiusa: Luiza Dan
Iepurasul Codita: Aurelia Tudor
Corbul: Valentino Tiron

"Cocoselul neascultator" este una dintre cele mai celebre povesti muzicale pentru copii, scrisa de Ion Lucian si jucata cu succes de aproape 50 de ani, in nenumarate tari din Europa si din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta intre bine si rau si despre forta faptelor bune, ilustrata de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoselul, Ursuletul si Motanelul.

Vineri, 22 februarie, ora 19:00 -  Invitatie la vals

Invitatie_la_vals

Dirijor: Ciprian Teodorascu
Interpreteaza Orchestra Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"

"Invitatie la Vals" este un concert instrumental care include cele mai cunoscute valsuri si polci din repertoriul international, in interpretarea Orchestrei Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Concertul este o invitatie de a patrunde in lumea fermecatoare a valsului si polcilor, in compania unora dintre cei mai cunoscuti compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatal, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach si Johannes Brahms. Concertul include si o selectie de polci cunoscute la nivel international, ca "Tritsch Tratsch Polka", "Pizzicato Polca" sau polca "Ohne Sorgen"

Sambata, 23 februarie, ora 19:00 - "Paris, mon amour"

Paris_mon_amour

Regie: Razvan Ioan Dinca
Dirijor si orchestratie: Lucian Vladescu
Coregrafie: Florin Fieroiu
Costume: Oana Botez
Decor si video-proiectie: Sabina Spatariu
Maestru de cor: Gabriel Popescu
Cu participarea: magicianului Andrei Teasca (Teatrul de Magie)
Asistente de magie: Cristina Strecopitov si Stefania Banica
Light design: Daniel Klinger
Acrobatii artistice: Artistic Events Production (Raluca Obreja)

Cu: Raluca Cioca, Tina Munteanu, Gladiola Nitulescu, Alexandra Savu, Silvia Sohterus, Florin Budnaru, Daniel Madia, Ernest Fazekas, Catalin Petrescu, Oana Rusu Frasinescu, Marius Mitrofan, Daniela Vladescu, Dorina Velicu
Mimi: Adrian Nour, Petrica Voicu
Ansamblu coral: Cristina Georgescu, Alina Mihailescu, Ana Maria Moldoveanu, Alois Dobos, George Matei, Marius Meragiu
Ansamblu de balet: Sorina Micsunescu-Tiron, Andreea Toma, Diana Ferencz, Gabriela Calin, Raluca Herciu, Diana Nastase, Eugenia Stoian, Marius Grosu, Marian Horhota, Relu Dobrin, Sorin Badea

"Paris, Mon Amour" este un spectacol colaj, care are la baza cele mai cunoscute chansonete frantuzesti. Spectatorii vor putea asculta celebrele piese ale lui Edith Piaf ("Je ne regrette rien", "La vie en rose"), Jacques Brel ("Ne me quitte pas") sau Joe Dassin ("Salut"), interpretate de solistii Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", intr-un decor care recreeaza prin elemente specifice atmosfera Parisului.

Spectacolul Teatrului National de Opereta invita spectatorii intr-o cafenea de pe o strada pariziana, unde, sub lumina felinarelor, acestia vor asista la o serie de povesti despre dragoste, despre arta, despre seductie si frumos. Spectacolul este povestea fascinanta a Parisului, a personajelor si a locurilor sale, invaluite de muzica si parfumul fermecatorului Oras al luminilor.

Duminica, 24 februarie, ora 11:00 - "Frumoasa din padurea adormita"

Frumoasa_din_padurea_adormita

Musical de Silvia Kerim & Marius Teicu
Dupa basmul cu acelasi nume de Charles Perrault
Regia: Nicolae Ciubuc & Daniel Eufrosin
Costumele: Diana Ioan
Decorul: Mihai Magon
Coregrafia: Andreea Constantinescu-Fuciec
Asistent coregrafie: Marina Hudac
Regizor muzical: Adrian Ordean

Distributia:
Zana buna: Mioara Manea-Arvunescu
Imparateasa: Madalina Mechenici
Imparatul: Valentino Tiron
Broasca Bibi: Sorina Micsunescu-Tiron
Barza Bertha: Carmen Buterez
Doica: Elena Siloci
Zana rea: Mioara Ifrim
Printul: Anton Zidaru
Printesa: Raluca Herciu
Majordomul Bob: Mihaita Radu

"Frumoasa din padurea adormita" de Charles Perrault este o poveste clasica despre printi, printese si vrajile care se tes in jurul lor. Scrisa initial ca text literar si publicata pentru prima data in volumul "Histoires ou contes du temps passe" ("Istorii si povesti din vremuri trecute") de Charles Perrault, povestea a trecut prin numeroase adaptari, de la film si desene animate (in celebra versiune Walt Disney) sau balet clasic (in versiunea cea mai cunoscuta compusa de P.I.Ceaicovski) la musical, adaptarea Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" fiind realizata de prozatoarea Silvia Kerim si compozitorul Marius Teicu. "Frumoasa din padurea adormita" este unul dintre cele mai indragite spectacole pentru copii ale Teatrului National de Opereta, jucat cu succes de aproape 10 ani, de la premiera sa din 26 februarie 2003.

Duminica, 24 februarie, ora 19:00 - Gala de Opereta "Viata e frumoasa"

Viata_e_frumoasa

Cu: Tina Munteanu, Silvia Sohterus, Amelia Antoniu, Alfredo Pascu, Catalin Petrescu, Stefan Popov
Dirijor: Lucian Vladescu

Cu participarea Orchestrei Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"

Gala de Opereta „Viata e frumoasa” include o selectie de arii si duete din cele mai cunoscute operete din repertoriul romanesc si international, scrise de compozitori celebri ca Franz Lehar, Emmerich Kalman, Paul Abraham, Frederich Loewe, Francis Lopez sau Gherase Dendrino. In program sunt incluse fragmente din operetele "Lasati-ma sa cant",  "Vaduva vesela", "Silvia", "My Fair Lady", "Tara surasului", "Contesa Maritza" sau "Bal la Savoy", interpretate de prim-solistii Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".

Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului National "Radu Stanca", Sibiu.

 

Turneul se desfasoara in perioada septembrie 2012 – septembrie 2013. Pentru mai multe informatii, persoana de contact este: Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail: cristina.nichimis@opereta.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre