Trimite un copil atipic la scoala!

/ / Modificat: 2015-11-05
Trimite un copil atipic la scoala!

De 10 ani suntem alaturi de copii

Dupa cum stiti, suntem Asociatia Before & After School CONIL - pe scurt, Asociatia CONIL. In acest an sarbatorim 10 ani de activitate. Am petrecut acesti 10 ani ajutand copiii atipici sa invete, sa se integreze in colectivitati, sa-si atinga potentialul si sa exceleze in activitatile preferate.

Am inceput cu resurse putine, dar am avut mereu planuri mari, asa ca, in prezent, furnizam servicii educationale si terapeutice pentru cateva sute de copii speciali. 60 dintre ei invata in Scoala noastra primara.

La scoala, copiii speciali se confrunta cu diverse greutati

Ca stat european, Romania are legislatie pentru educatie incluziva, iar scolile romanesti fac mari eforturi pentru a furniza servicii de calitate, in mod egal, pentru toti copiii. Totusi, parintii ne-au semnalat de-a lungul timpului o serie de greutati cu care se confrunta la scoala copiii lor atipici.

Aceste probleme apar pentru ca scolile sunt adesea supraaglomerate, profesorii trebuie sa faca fata unui numar mare de elevi, iar copiii cu cerinte educationale speciale se adapteaza cu dificultate in aceste conditii.

Ca sa beneficieze cat mai mult de oportunitatile oferite de un sistem educational, copiii atipici au nevoie de spatii mai linistite, de mai multa atentie si de profesori cu pregatire speciala.

Astfel a luat fiinta Scoala Primara CONIL

Credem in educatia incluziva, asa ca scoala noastra este deschisa pentru toti copiii, atipici si tipici. Insa avem mai putini copii in clase si ne adaptam nevoilor fiecarui copil in parte. In prezent Scoala Primara CONIL este doar o scoala primara, furnizand servicii de invatamant pentru primele cinci clase.

Dar copiii nostri au nevoie sa mearga la scoala mai mult decat cinci ani.

Avem nevoie de o scoala mai mare

In acest scop, avem nevoie sa inchiriem un spatiu mai mare si trebuie sa mobilam acest spatiu in mod corespunzator, de la banci si dulapioare la table si catedre. Incepand cu clasa a cincea, avem nevoie de profesori pentru fiecare disciplina in parte.

Am calculat strictul necesar si am ajuns la concluzia ca ne trebuie 40000 de euro pentru a acoperi cheltuielile de start. Si in cazul acestui proiect am fi facut ca si pana acum, adica am fi construit pas cu pas, putin cate putin, dar cheltuielile de start, desi nu reprezinta o suma foarte mare, ne depaseste, totusi, cu mult, posibilitatile de autofinantare.

Nu ne permitem sa mai astepam sa adunam incetul cu incetul acesti bani, pentru ca elevii Scolii Primare CONIL cresc si, in curand, nu vor mai putea invata in scoala noastra.

In plus, in Scoala Gimnaziala CONIL mult mai multi copii atipici vor putea beneficia de servicii educationale adaptate nevoilor lor, iar accesul la invatamant adaptat si educatie incluziva le va imbunatati viata si le va creste sansele pentru un viitor mai bun.

Iar ajutorul tau va face posibil acest viitor.

Chiar daca nu reusim sa adunam toti banii necesari in primele luni ale acestei campanii, fiecare leu este valoros. Pentru ca fiecare leu donat se adauga la suma stransa si ne aduce mai aproape de a avea o noua Scoala si de a continua invatamantul in acest sistem pentru copiii atipici.

Contact

E-mail: proiecte@asociatiaconil.ro 

Telefon: 0720206636

Donatii

Donatii se pot realiza in conturile Asociatiei Centrul de Performanta Before& After School CONIL:

RO57RNCB0076119001180001, cont LEI, BCR

RO03RNCB0076119001180003, cont EU, BCR

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Campanii umanitare

Articole recomandate

Citeste si despre