Teatrul Excelsior celebreaza 25 de ani de activitate

| | Modificat: 2015-03-27 00:00:00

Pe 1 aprilie 2015, Teatrul Excelsior va celebra 25 de ani de existenta in peisajul cultural al Bucurestiului. Evenimentul se va desfasura la sediul Teatrului Excelsior din strada Academiei, nr. 28, cu incepere de la ora 18.00.

Teatrul Excelsior este un teatru tanar, infiintat in 1990, la initiativa maestrului Ion Lucian, cel care i-a fost director timp de doua decenii. Actul prin care a luat nastere aceasta noua institutie de cultura a fost semnat, la 1 aprilie 1990, de catre Andrei Plesu, pe atunci Ministru al Culturii.

teatrul_excelsior

Din 2011, Excelsior functioneaza intr-un sediu nou, situat in centrul Bucurestiului. Este un teatru de repertoriu, care are ca public tinta copiii, alaturi de alte trei teatre bucurestene, Teatrul
"Ion Creanga", Teatrul "Tandarica: si Opera Comica pentru Copii, dar este singurul a carui activitate, conform statutului, se adreseaza si adolescentilor. 

De-a lungul acestor 25 de ani de activitate, Teatrul Excelsior a devenit un reper intre institutiile de gen din capitala. Repertoriul sau a oferit publicului tânar si foarte tânar o serie de spectacole menite sa il faca sa indrageasca arta spectacolului de teatru si, chiar, sa devina dependent de interactiunea cu aceasta arta.

Odata cu noua strategie manageriala inceputa in august 2014, Teatrul Excelsior a inceput o faza de (re)descoperire si (re)directionare a mesajului si programelor sale, cu o concentrare anume pe publicul adolescentin. Adolescentii reprezinta o categorie de public in general ignorata in alcatuirea repertoriilor teatrelor bucurestene (si nu numai), fiind privati de spectacole cu tematica adecvata vârstei, productii care sa se plaseze si stilistic in sfera lor de interes. De aceea, Teatrul Excelsior si-a propus sa vina in intâmpinarea acestei nevoi prin diverse programe, fie culturale, fie educationale.

Din dorinta de a marca aceasta punte de continuitate intre programele teatrului, intre  generatiile care au facut istoria celor 25 de ani de existenta ai Teatrului Excelior, in data de 1 aprilie vom organiza un eveniment festiv in cadrul caruia membrii fondatori ai acestui teatru vor deveni Societari de Onoare ai Teatrului Excelsior.  

Celebrarea celor 25 de ani de existenta ai Teatrului Excelsior va fi organizata cu sprijinul S.C. Cadoria SRL – Zalau, Viile Metamorfosis SRL, S.C. Zarea, Tipografia Ericom & Intersigma, Romaqua Group S.A. Borsec, Floraria Floria. 

Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook si pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA