Targuri de Martisor in 2013

/ / Modificat: 2014-02-25
Targuri de Martisor in 2013

Targuri de Martisor, Bucuresti, februarie - martie 2013

Targuri Handmade in Bucuresti cu ocazia Martisorului si a Zilei Femeii

Cand: 23-24 Februarie 2013 (Martisor) si 2 - 3 Martie 2013 (Ziua Femeii)

Unde: Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu) la Universitate


ILoveHandmade va invita sa va faceti cumparaturile de Martisor si de Ziua Femeii in cadrul a doua evenimente organizate special pentru aceste ocazii, pe 23 - 24 Februarie si 2 - 3 Martie 2013 (Sambata si Duminica). Evenimentele se vor desfasura in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu, la Universitate).

Asadar, pentru ca nimic nu este mai frumos si mai personal decat un martisor lucrat manual si niciun cadou de Ziua Femeii nu poate fi mai sugestiv decat un accesoriu unicat, va asteptam pe 23 - 24 Februarie si pe 2-3 Martie 2013 (Sambata si Duminica), in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti, la Universitate, vis-a-vis de Teatrul National, pentru a va alege cele mai potrivite cadouri si accesorii cu ocazia Martisorului si a Zilei Femeii.

Evenimentul se va desfasura intre orele 10:00 – 18:00, iar intrarea in curtea muzeului va fi gratuita.

Targul Martisorului 2013, editia a V-a, Bucuresti - 26 februarie 2013 - 3 martie 2013


Tematica: Cadouri
Locatie: Palatul National al Copiilor
Adresa: B-dul Tineretului 8-10, Sector 4, Bucuresti,


Targul urmareste evidentierea cererii si ofertei actuale autentice. Importanta sa pe piata de profil este data de obiectivele declarate si atinse: succes, autenticitate, responsabilitate, servicii expozitionale de calitate, reciprocitate. Aceste atribute au atras aprecieri favorabile din partea expozantilor, a vizitatorilor si bineinteles din partea presei.

Manifestarea expozitionala reprezinta unul dintre cele mai apreciate evenimente si pe piata cadourilor conexe din Bucuresti. Alaturi de martisoarele traditionale sunt expuse cosmetice, bijuterii, cafea, ceai, produse de confiserie, artizanat, aranjamente florale, articole si accesorii hand-made, gravuri, si multe alte surprize din aceiasi diversitate culturala.

In cadrul Targului, cei prezenti au ocazia sa participe la Atelierele de creatie pentru copiii din Centrul Educational Ascendent si cei din Centrul Domnita Balasa.

Program de vizitare - 10:00 si 21:00.

Intrare libera.

Targ de Martisor la Muzeul Taranului Roman


Muzeul National al Taranului Roman va asteapta in perioada 27 februarie – 3 martie 2013, la Targul Martisorului.


Intrat in obisnuinta publicului bucurestean, Targul Martisorului continua sa experimenteze prin criteriile de selectie care vizeaza valoarea obiectului handmade si inovatia, un grad de creativitate care sa situeze participantii in sfera artistica si a unui mestesug capabil sa fie reinnoit.

targ_martisor

Selectia urmareste si anul acesta ca Targul Martisorului sa aiba o oferta foarte bogata, usor reperabila prin diversitatea si unicitatea martisoarelor, fie ca au ca sursa de influenta lumea taraneasca, fie ca recupereaza stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, la banda desenata sau personaje din mitologia taraneasca si urbana) sa comunice cu expresivitate, imaginatie, simt al umorului si o buna stapanire a materiilor cu care sunt create.

Suntem interesati si de aducerea in atentia publicului cumparator a anumitor categorii de martisoare care trimit la o serie de revizitari ale trecutului recent ca, de exemplu, martisorul de oras, martisorul rustic, martisorul tip goblen, martisorul traditiilor reinventate sau miniaturile din sticla ale anilor optzeci ca un contrapunct la creatiile ultimilor ani, in care principala expresie este cea a obiectului handmade.

Povestea martisorului prinde zeci si zeci de chipuri in cusaturi, fire de lana, fetru, lut, lemn, hartie manuala, piele, plastic, metal si alte materii interesant exploatate.

Decoram targul si cu cateva gusturi proaspete si dulci de turta dulce, kürtõs kalács, mere si prajituri de casa, suc natural de mere, fructe uscate si miere.

De asemenea, invitam ca participanti scoli, fundatii, asociatii, organizatii care au ca activitate actiuni cu caracter umanitar.

Prin targ:

Piesa de teatru cu papusi si umbre, Baba Dochia, sustinuta de trupa Tropaiele - coordonator Beatrice Iordan, 2 martie 2013, ora 13.00, sala Atelierului de creativitate.

 

Orarul targului: orele 10:00 - 18:00

Bilet de intrare: 6 RON pret intreg, 3 RON pret redus (elevi, studenti, pensionari)

Martisoare minerale, Muzeul National de Geologie


Muzeul National de Geologie gazduieste expozitia cu vanzare de "Martisoare minerale". Cei interesati de achizitionarea unui martisor de calitate, realizat din pietre pretioase si semipretioase naturale, pot veni la muzeu pana pe data de 10 martie 2013. Expozitia este deschisa intre orele 10:00 si 18:00.

Pretul unui bilet este de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii / elevi / studenti /  pensionari. In zilele de 1 si 8 martie, doamnele si domnisoarele vor beneficia de intrare gratuita.

Targ de Martisor la Sala Dalles


E primavara, e sarbatoare, e Targ de Martisor la Sala Dalles! Din 25 februarie esti invitat la o noua editie "Festivalul Primaverii" unde sarbatorim impreuna, ca in fiecare an, sosirea primaverii.

Martisorul, simbolul de necontestat al primaverii, indiferent ca este purtat la gat sau la reverul hainei, va aduce cu siguranta, bucuria in sufletul oricaruia dintre noi.

martisor_sala_dalles

Pentru acum, cand vechiul se reinnoieste, am ales sa va intampinam cu o colectie de martisoare din ceramica, sticla pictata, cioplite in lemn, innobilate cu plante naturale sau chiar martisoare gastronomice din zahar sau mirodenii, anason si scortisoara, adevarate opere de arta in miniatura. Dulciurile siciliene din pasta de migdale, dulciurile personalizate din martipan sau pastiaj, ciocolata italieneasca sau ceaiurile si cafelele aromate va vor ademeni cu savoarea lor.

Pentru incantarea doamnelor si a domnisoarelor, puteti alege cosulete cu ghiocei si branduse din fondant sau va sugeram delicatele miniaturi din portelan fin, carora le puteti atasa traditionalul snur de martisor.

Fiind anotimpul frumusetii, bijuteriile din aur, argint sau pietre semipretioase aduse din indepartatele tinuturi ale Columbiei, Thailandei, Indiei sau Marocului si cosmeticele create din ingrediente naturale vor cuceri reprezentantele sexului feminin.

In cadrul evenimentului, va invitam sa vizitati expozitia "Stop Wasting Another Generation" realizata de Mugur Varzariu, proiect sustinut de organizatorii targului. Expozitia cuprinde 30 de fotografii care portretizeaza viata cotidiana a copiilor rromi si conditiile acestora de trai. Lucrarile sunt expuse la Sala Dalles si pot fi vazute pe parcursul targului de Martisor.

Pentru a te bucura de toate acestea, dar si de surprizele pregatite de organizatori, te invitam la "Festivalul Primaverii" de la Sala Dalles, deschis intre 25 februarie si 8 martie, intre orele 10:00 si 20:00.

Intrarea este libera!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri

Articole recomandate

Citeste si despre