Targul Gaudeamus de Carte Scolara, 17 – 25 septembrie 2012, Bucuresti

Targul Gaudeamus de carte scolara, 17 – 25 septembrie 2012, Bucuresti

Data: 17-09-2012 ora: 11:00

Locatia: Parcul Tineretului - Intrarea Sincai, Bucuresti


gaudeamus_manuale

In perioada 17 – 25 septembrie 2012, in incinta unui pavilion expozitional amplasat in Parcul Tineretului din Bucuresti, va avea loc editia a X-a a Targului GAUDEAMUS Carte scolara. Organizat de Radio Romania, in parteneriat cu Uniunea Editorilor din Romania si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, evenimentul va inaugura inceputul de an scolar intr-o atmosfera deschisa si prietenoasa, in care profesorii, elevii, parintii, dar si iubitorii de carte de toate varstele sunt asteptati sa descopere surprizele editoriale ale toamnei!

Dedicat segmentului educational al pietei de carte, Targul se anunta a fi deopotriva o platforma de prezentare a celor mai recente aparitii din domeniu, dar si un eveniment dinamic si interactiv, cu lansari de carte, dialoguri cu scriitori, dezbateri si concursuri. Vor participa peste 35 de edituri romanesti si straine reprezentate in Romania, agentii de distributie de carte, alaturi de producatori de notorietate in domeniul cartii scolare, al jocurilor educative si al materialelor didactice pentru nivelul preuniversitar.

Oferta editiei

  • o gama completa de manuale si auxiliare scolare aprobate de Ministerul Educatiei din Romania;
  • materiale didactice pentru toate nivelurile de studiu;
  • o varietate aproape exhaustiva de titluri cuprinse in bibliografia scolara;
  • software educational de ultima generatie si lectii interactive pe suport multimedia;
  • noutati editoriale aflate in portofoliul celor mai importante edituri din Romania.


Targul GAUDEAMUS Carte Scolara continua campania de donatie de carte pentru bibliotecile rurale din Romania: vizitatorii si expozantii prezenti la Targ sunt invitati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din zona capitalei.

Din 2010, cand a fost lansat proiectul "Cartile se intorc acasa", au fost donate peste 41.000 de volume care au fost directionate catre biblioteci rurale din aria de acoperire a studiourilor teritoriale Radio Romania.

Liceenii bucuresteni sunt invitati la competitia lecturii, in cadrul Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu". Castigatorul locului I va participa la finala concursului, care va avea loc cu prilejul Targului International GAUDEAMUS – Carte de invatatura, 21 - 25 noiembrie, Bucuresti.

 

GAUDEAMUS Carte scolara gazduieste expozitia de fotografie Istoria imaginara a cartii si a scrisului, cuprinzand lucrari originale semnate de Jean Marc Godes, fotograf francez, autorul imaginii din acest an a Targului. intre arta fotografica si poezie, creatiile semnate de Godes pun in scena o lume plina de candoare, proaspata si vie, in care exista un singur protagonist: Cartea in ipostaze insolite si mereu revelatoare.

Program Targ

Marti, 18 septembrie


ora 17.30: Dezbatere cu tema Cine mai are nevoie de carti in bibliotecile scolare?, organizata de Radio Romania Cultural, in parteneriat cu Biblioteca Pedagogica Nationala I.C. Petrescu.

Moderatori: Mirela Nicolae si Carmen Pesantez

Joi, 20 septembrie


ora 17.00: Lansare de carte: Nepotul lui Dracula, de Alexandru Musina

ora 17.30: Lansare de carte: Dictionarul limbii romane pentru elevi.

Invitati: Alexandru Musina, Gabriel Angelescu, Andrei Bodiu

Vineri, 21 septembrie


Finala locala a Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu"

Moderator: Mirela Nicolae – Radio Romania Cultural

Sambata, 22 septembrie


Prezentare: Manual de limba sanscrita, de Amita Bhose

Invitati: Elena Andronache, Carmen Musat–Coman

Duminica, 23 septembrie


ora 15.00: Atelier de limba bengali – limba materna a lui Rabindranath Tagore

Invitat: Carmen Musat-Coman

Cartile se numara la... GAUDEAMUS!

Program de vizitare


luni – sambata: 11:00 – 19:00;

duminica: 10:00 – 16:00;

Intrarea este libera.

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, Regia Autonoma de Transport Bucuresti, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Uniunea Editorilor din Romania, ENEL Energie Muntenia, Fundatia "Noi Citim", Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – Actiunea European Language Label.

Partener media: sapte Seri.

Sponsor: SONIMPEX – producatorul magiunului Topoloveni

Pentru informatii suplimentare despre aceasta editie a Targului, va rugam sa consultati pagina web www.gaudeamus.ro, sau sa va adresati Secretariatului GAUDEAMUS, tel./fax: 021.312.22. 40, 021.319.05.22, e-mail: office@gaudeamus.ro. Persoane de contact: Cornelia Scarlat, tel.: 0745.109.648, e-mail: cornelia@gaudeamus.ro, Irina Ungureanu, tel.: 0749.123.910, e-mail: irina@gaudeamus.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targ pentru copii si parinti Carti copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul