Targ de Rusalii - Piata taraneasca la MNTR

/ / Modificat: 2016-06-17
Targ de Rusalii - Piata taraneasca la MNTR

Piata taraneasca organizeaza Targ de Rusalii, in curtea Muzeului National al Taranului Roman, in perioada 17-19 iunie 2016. Accesul se face prin Monetariei nr. 3 si intrarea este libera!

Cu ocazia Mosiilor de Vara, mesteri populari, producatori si artizani dar si colectonari din toate zonele tarii vin la targ cu oale de Horezu si de Corund, obiecte din lemn pentru gospodarie de la Babeni, ceramica pictata cu motive traditionale, icoane pe lemn si pe sticla, tesaturi si costume populare din Muscel, Mehedinti, tinutul Padurenilor, Rupea, Teleorman, Gorj, Maramures, Prahova, covoare si podoabe traditionale, impletituri din sfoara, jucarii crosetate si din panza, oua incondeiate, genti si bijuterii din piele, imbracaminte din lana impaslita, plante de leac si sapunuri naturale.

La targ se pot gasi pentru pomenirea mortilor de Mosi: covrigi si colaci cu miere, fructe si legume proaspete, cozonaci domnesti si prajituri de casa, poale-n brau, turta dulce si miere, zacusti de la Tartasesti, palinca de la Cuca, siropuri naturale si dulceturi traditionale nou atestate din Gradina Cucoanei, dar si afumaturi de la Fum de Fag.

Bucatarii sunt pregatiti cu bors de peste la ceaun, sarmalute in varza noua, costita afumata de porc cu cartofi sasesti si orez cu lapte cu cirese si frunza de nuc, cum e obiceiul!

Intrarea la targ este libera ! Va asteptam imbracati cu straie de sarbatoare la Targul de Rusalii din curtea interioara a Muzeului National al taranului Roman, prin Intrarea Monetariei, vineri, sambata si duminica, intre orele 10:00 si 18:00!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri sarbatori Evenimente parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre