Sun Plaza gazduieste expozitia caritabila de fotografii Parcul Vacaresti merita straie noi. Doneaza si tu!

/ / Modificat: 2016-08-22 00:00:00

Centrul Comercial Sun Plaza, in parteneriat cu Asociatia Parcul Natural Vacaresti, organizeaza in perioada 18-28 august expozitia de fotografii Parcul Vacaresti merita straie noi. Doneaza si tu!. Fotografiile sunt semnate de Helmut Ignat, iar scopul evenimentului este strangerea de fonduri necesare conservarii si promovarii speciilor din Parcul Natural Vacaresti.

Zona naturala "Acumulare Vacaresti", localizata in apropierea Centrului Comercial Sun Plaza, a fost declarata parc natural si a dobandit statutul de arie naturala protejata in mai, 2016, printr-un act normativ al Guvernului emis ca urmare a procedurilor administrative si a campaniei de comunicare realizate si coordonate de Asociatia Parcul Natural Vacaresti.

Expozitia cuprinde fotografii realizate de-a lungul ultimilor ani de Helmut Ignat, membru fondator al Asociatiei Parcul Natural Vacaresti. "Corcodelul cu gat negru", "Vidra", "Starcul pitic" si multe alte fotografii ale sale pot fi admirate la parterul Sun Plaza, intre 18-28 august.

expo_vacaresti

"In ultimii ani, cat am urmarit pasarile si animalele din parcul Vacaresti, am avut ocazia sa surprind câteva exemplare superbe. Ceea ce m-a fascinat, de fapt, a fost specificul acestui parc: in spatele blocurilor, ferit de agitatia capitalei, se afla un spatiu natural de o asemenea frumusete! S-a format aici un adevarat ecosistem in care si-au gasit locul chiar si specii rare de pasari, protejate in Romania si Europa. Tocmai de aceea cred ca zona merita toate eforturile noastre", spune Helmut Ignat.

Fondurile sunt necesare protejarii speciilor si habitatelor descoperite in Parcul Natural Vacaresti, precum si dezvoltarii unor programe de educatie pentru natura, dedicate scolilor si liceelor din zona.

Asociatia Parcul Natural Vacaresti, alaturi de organizatori, dezvaluie ca in plan se afla construirea unor trasee tematice,demararea unor proiecte de monitorizare a speciilor si realizarea unor observatoare ornitologice, astfel incât cei care isi doresc sa cunoasca mai multe despre ecosistemul descoperit aici sa o faca in conditii optime.

Pentru cei care isi doresc sa faca donatii, organizatorii au amplasat doua urne in zona expozitiei si patru urne in Hypermarketul Cora din Sun Plaza. Tot pentru donatii este disponibil si contul RO74BUCU2281215941096RON, Asociatia Parcul Natural Vacaresti (CIF 34113543), deschis la Alpha Bank, Sucursala Kogalniceanu, Bucuresti.

Mai multe informatii despre expozitie gasiti pe site-ul Sun Plaza http://www.sunplaza.ro/event/parcul-vacaresti-merita-straie-noi-doneaza-si-tu/ si pe pagina de facebook Sun Plaza Shopping Center.

Citeste si despre