Studiu: Obiceiurile alimentare ale romanilor

/ / Modificat: 2015-10-01 15:09:15

Obiceiurile alimentare ale fiecarui om se formeaza inca din copilarie. Acordam importanta anumitor produse alimentare specifice si, astfel, anumitor diete care formeaza obiceiurile preconcepute inca din primii ani de viata. 

Acesta este motivul pentru care dezvoltarea corespunzatoare a obiceiurilor alimentare in randul copiilor este atat de importanta. De la o varsta frageda, un rol foarte important ar trebui sa-l aiba legumele si fructele, al caror  aport este de neinlocuit.

Mousse_si_suc_100

Potrivit unui studiu efectuat de Millward Brown Institute in aprilie 2015, 37% dintre adulti consuma fructe de 2-3 ori pe zi, in timp ce 12% nu consuma fructe mai mult de o data pe zi. Cei mai multi romani, aproape 94%, consuma fructele in forma lor naturala, intregi, spalate si curatate si doar 4% consuma mousse-uri gata preparate din fructe si legume. Doar 9% dintre adultii romani consuma legume de 4-5 ori pe zi si 37% o singura data pe zi .

Intr-o societate moderna,  in care timpul este pretios, consumul fructelor si legumelor care trebuie preparate devine aproape imposibil. Solutia este, totusi, la indemana: fructele si legumele sub forma de sucuri 100% si mousse-uri reprezinta o forma convenabila care poate substitui fructele si legumele intregi. Studiul confirma ca romanii sunt constienti de faptul ca dieta lor zilnica nu contine suficiente sucuri 100% (49%) si/sau mousse-uri (53%).

Sucurile si mousse-urile sunt produse 100% naturale, obtinute din fructe si legume proaspete. Procesul de producere este reglementat, printre altele, de Directiva Parlamentului European.

Mousse si suc

Suntem cu totii constienti de importanta introducerii in alimentatia zilnica a cat mai multe fructe si legume posibil. Amintiti-va ca un pahar de suc 100% sau un mousse poate fi una dintre cele 5 portii de fructe sau legume recomandate zilnic.

Campania "Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete" este finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de KUPS.

Mai multe informatii despre campanie sunt disponibile pe www.sucsimousse.eu si pe pagina de Facebook Traieste SMART.

Pentru mai multe informatii despre vitaminele istete, inclusiv trucuri despre cum sa va convingeti copiii sa consume fructe si legume, vizitati www.sucsimousse.eu si pagina de Facebook Traieste SMART.

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre