Scoala Altfel la Muzeul Satului

/ / Modificat: 2015-04-03
Scoala Altfel la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, desfasoara in perioada 6 – 10 aprilie 2015, programul Scoala altfel dedicat activitatilor educative extracurriculare si extrascolare.

Aflat la a IV-a editie si organizat la initiativa Ministerului Educatiei si Cercetarii stiintifice, programul isi propune implicarea copiilor, adolescentilor si a cadrelor didactice in activitati diverse, in contexte nonformale, care sa corespunda intereselor si preocuparilor copiilor punand, astfel, in valoare capacitatile acestora in diferite domenii.

Prin intermediul acestui program, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”  doreste sa atraga copii si formatori cu scopul de a participa la ateliere interactive de modelaj, podoabe popolare, incondeiat oua, papusi si ateliere de confectionat felicitari pentru Sfintele Pasti, coordonate de mesteri populari cunoscuti si specialisti in pedagogie si la vizite de descoperire - mijloc de cunoastere a patrimoniului material si imaterial, formarea  receptivitatii si a gustului artistic, precum si dezvoltarea creativitatii si manualitatii publicului scolar.

Ca si in celelalte editii si anul acesta vor trece pragul muzeului peste 10.000 de copii inscrisi deja la atelierele propuse.

In cadrul aceluiasi program, Muzeul National al Satului  „Dimitrie Gusti”  organizeaza in parteneriat cu Dacia Plant, zilnic, intre orele 10.00 – 14.00, o serie de activitati  ce vor avea loc in Gradina de plante medicinale amenajata in muzeu, prin intermediul carora copiii vor descoperi miracolele lumii vegetale.

Gradina plantelor de leac este un proiect comun Dacia Plant - Muzeul Satului ce face parte din programul Lumea in care traim – Gradina plantelor aromate si are drept scop reinvierea unei vechi traditii romanesti, prin care plantele sunt cultivate si folosite atat in alimentatie, cat si ca ajutor pentru sanatate.

Aici copiii vor putea compara diferite tipuri de plante, vor putea vedea rasaduri de plante medicinale si vor afla informatii despre modul de cultivare si recoltare a acestora. De asemenea vor putea bea ceaiuri din plante si vor face diferenta intre tipuri de plante medicinale. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel

Articole recomandate

Citeste si despre