Scoala Altfel: Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

/ / Modificat: 2016-04-15
Scoala Altfel: Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Scoala Altfel in Sun Plaza: Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Timp de o saptamana, intre 18-22 aprilie, peste 400 de copii din clasele I-VIII vor invata despre diverse meserii la Sun Plaza, in cadrul programului Saptamana Altfel de Scoala.

Scopul programului este sa descopere si sa dezvolte talentele copiilor. Ei vor avea parte de experiente inedite in cadrul unor ateliere interactive, amuzante si educative.

Luni, 18 aprilie - Ziua dedicata meseriei de Constructor

In joaca, elevii vor invata din secretele acestei meserii si vor desena si mai apoi construi, de la zero, o casuta pentru omuletii Lego: de la planurile peretilor, geamurilor, usilor si acoperisului, la mobilier pe masura, vesel si colorat.

Marti, 19 aprilie - Ziua dedicata meseriei de Inginer in robotica

Majoritatea copiilor sunt fascinati de jucariile robotel, starnindu-le imaginatia, visand cu ochii deschisi la momentul in care, cine stie, poate chiar va putea juca fotbal cu robotelul preferat.

Pana atunci, specialistii de la Clubul de Robotica Autovortex le vor arata elevilor cum se proiecteaza un robot si care sunt piesele care-l compun. in plus, vor avea sansa de a vedea cum se foloseste o imprimanta 3D. Elevii se vor bucura si de demonstratiile celor doi roboti prezenti la Sun Plaza.

Miercuri, 20 aprilie - Ziua dedicata meseriei de Politist

Elevii se vor juca de-a politistii si vor invata de la invitatul prezent de ce este atat de important sa respecte semnele de circulatie si despre drepturile si obligatiile pietonilor. Cei mici se vor transforma in conducatori auto intr-o masina realizata din carton si vor invata sa ia amprente ca niste adevarati politisti, apoi vor deveni pietoni si vor trebui sa recunoasca semnele de circulatie.

Joi, 21 aprilie - Ziua dedicata meseriei de Jurnalist

Copiii se vor intalni poate pentru prima data cu o camera de filmat profesionista, lumini si microfoane si vor invata sa realizeze un reportaj. Vor invata totodata ce inseamna sa fii cameraman, reporter, redactor si realizator TV. 

Vineri, 22 aprilie - Ziua dedicata meseriei de Profesor

Monica Reu, primul trainer roman certificat de Center Nonviolent Communication, ii va invata pe copii despre cat de important este sa comunice eficient.

Copiii vor descoperi prin jocuri emotiile, vor invata sa vorbeasca despre ei, despre pasiunile lor, despre increderea in propriile forte si mai ales despre cat de importanta este relatia si comunicarea dintre ei si profesor.

Daca micutul familiei a visat dintotdeauna sa inventeze cel mai priceput robot, sa construiasca cladiri nemaivazute sau sa fie jurnalist de renume, atunci adu-l la Sun Plaza in saptamana scoala Altfel pentru a participa la cele 5 ateliere creative ce se vor desfasura in fiecare zi, in intervalul ora 10:00 - 14:00.

Mai multe detalii pe www.sun-plaza.ro si www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel 2016 Activitati scoala altfel 2016

Articole recomandate

Citeste si despre