Saptamana mondiala a alaptarii, sarbatorita de mamici in Parcul Izvor din capitala

/ / Modificat: 2017-08-01
Saptamana mondiala a alaptarii, sarbatorita de mamici in Parcul Izvor din capitala

Sambata, 5 august 2017, incepand cu ora 10:00, mamicile de bebelusi, toddleri si chiar copilasi mai mari alaptati la san sunt asteptate impreuna cu cei mici la un eveniment care isi doreste sa incurajeze alaptarea – acest lucru minunat, natural si firesc.

Initiatoarea evenimentului este Alice Dobre, mamica unui baietel cu ochi ca marea, cea care a creat grupul "Mami si bebe".

"Incurajez alaptarea in public, in special pentru ca Politia Romana ofera sprijin mamelor care sunt agresate verbal sau fizic. Vreau sa fim un exemplu pentru mamicile care sunt nesigure pe ele, care au nevoie de ajutor pentru a alapta. Imi doresc sa fim suport pentru gravidele care urmeaza sa nasca si vor sa se informeze corect", spune Alice Dobre.

Saptamana Mondiala a Alaptarii este un eveniment international, anul trecut participand in sincron aproximativ 28 de tari.

"Eventimentul gandit de mine consta in alaptare in sincron, socializare, schimb de experiente, sfaturi despre alaptare", mai completeaza Alice.

Evenimentul din parcul Izvor se bucura de sustinerea si participarea Ramonei Pirtea, consilier in alaptare acreditat IBCLC la Centrul ProMama - Institut si Clinica de alaptare. Ramona va participa la eveniment atat din postura de mama a unei fetite alaptate, cat si din postura de specialist. Va fi acolo sa povesteasca liber cu mamicile despre beneficiile alaptarii asupra copilului, dar si asupra mamei.

"Invit si mamici care hranesc mixt bebelusii, tocmai pentru a le explica importanta alaptarii exclusive, dar si faptul ca pot apela la ajutor specializat pentru a renunta la suplimentul de lapte praf", declara Alice Dobre.

Asadar, va asteptam cu voie buna sambata, 5 august 2017, incepand cu ora 10:00, in Parcul Izvor, echipate corspunzator pentru a putea alapta, impreuna cu paturici, creme de protectii solare si apa. Daca vrei sa participi la acest eveniment, acceseaza pagina de Facebook a grupului "Mami si bebe".

Saptamana Mondiala a Alaptarii este celebrata in fiecare an intre 1 si 7 august in mai mult de 170 de tari, pentru a incuraja alaptarea si a imbunatati starea de sanatate a copiilor din intreaga lume. Ea comemoreaza Declaratia Inocentilor semnata in august 1990 de catre factorii de decizie guvernamentali, OMS, UNICEF si alte organizatii pentru a proteja, a promova si sprijini alaptarea.

OMS recomanda: initierea alaptarii in prima ora de viata, alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii in paralel cu alimentatia complementara, pana la 2 ani si peste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente 2017 Evenimente in bucuresti Alaptare Evenimente pentru parinti

Articole recomandate

Citeste si despre