SAMAS - Ziua Portilor Deschise pentru viitori si proaspeti parinti

Programul de Sanatate pentru Mame si Sugari isi deschide portile pentru viitorii si proaspetii parinti in zilele de joi, 16 si 23 ianuarie. Ziua Portilor Deschise SAMAS este un eveniment dedicat parintilor, in cadrul caruia le sunt oferite consilieri gratuite de educatie maternala prin intermediul asistentilor SAMAS.

logo-samas

In zilele de joi, 16 si 23 ianuarie, gravidutele, proaspetele mamici si taticii vor beneficia gratuit de o sedinta de consiliere oferita de asistentii SAMAS, specializati in educatie perinatala. In cadrul evenimentului sunt disponibile 5 tipuri de consiliere oferite in aceasta faza a Programului SAMAS:

  • nasterea naturala (consiliere dedicata gravidutelor),
  • nasterea medicalizata (consiliere dedicata gravidutelor),
  • ingrijirea bebelusului (consiliere dedicata gravidutelor si viitorilor tatici),
  • pregatirea perineului pentru nastere (consiliere dedicata gravidutelor),
  • reeducarea abdo-perineala (proaspete mamici, cel putin 6 saptamani de la nastere).

Participantii la Ziua Portilor Deschise SAMAS isi vor imbogati cunostintele cu informatii esentiale legate de maternitate, urmand ca din luna februarie sa fie lansat Programul SAMAS prin care parintii vor putea accesa servicii complete de pregatire pentru nastere, consiliere in alaptare, consiliere pentru alimentatia mamei, cursuri de recuperare abdo-perineala dupa nastere, de diversificare corecta a sugarului si de nutritie a copilului in primii 3 ani de viata.

Orice viitoare sau proaspata mamica, dar si taticii interesati sa afle mai multe despre sanatatea materna de la asistenti cu specializare in domeniul ingrijirii perinatale, se pot inscrie la Ziua Portilor Deschise SAMAS accesand: formularul de inscriere.  Inscrierea va fi urmata de o programare pentru una dintre consilierile disponibile, in functie de subiectul de interes al fiecarui parinte.

"Ne-am dorit sa incepem cu dreptul anul acesta, intrucat este un an cu o deosebita importanta pentru noi si, sper eu, pentru viitoare si proaspete mame. Evenimentul Ziua Portilor Deschise constituie ultimul stadiu de pregatire al asistentilor in cadrul Programului, inainte de a oferi tuturor mamelor servicii inainte si dupa nastere", declara Ana Maita, Purtator de Cuvant al Programului SAMAS.

Programul SAMAS este recomandat de OAMMR (Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania), SRP (Societatea Romana de Pediatrie), Facultatea de Moase si Asistenti Medicali, SNMF (Societatea Nationala de Medicina a Familiei). Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile programului, puteti sa accesati site-ul www.mamesisugari.ro.

Initiatorii SAMAS:

  • NUTRICIA, alaturi de mamele din toata lumea pentru a sutine cresterea sanatoasa a copiilor lor. www.aptanutricia.ro
  • Crucea Alba, este o organizatie fondata pentru a oferi ingrijire medicala perinatala, ocupandu-se de managementul medical in beneficiul mamei si al copilului. www.cruceaalba.ro  
  • Crucea Rosie, o organizatie cu o traditie de 137 de ani in Romania si cea mai extinsa retea teritoriala, care protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana si sprijina comunitatile sa faca fata situatiilor de criza si suferintei umane. www.crucearosie6.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul