Provocarile parentingului modern

/ / Modificat: 2018-11-09
Provocarile parentingului modern

Cand spunem “parenting modern” ne vine in minte un amalgam de lucruri si ganduri legate de cresterea si dezvoltarea copilului. “Parentingul modern” este vazut de multe ori ca o cursa, pe care parintii incearca sa o incheie cu rezultate cat mai bune si in cadrul careia isi propun sa ii asigure copilului experiente cat mai complexe si o viata frumoasa si echilibrata. Si cum cursele sunt prin natura lor pline de provocari, vom povesti despre ele, pe larg, la Modern Dad’s Challenges, editia a 11-a.

Pe 14 noiembrie, de la 18:30, la Hotel International, tati si viitori tati sunt asteptati la o noua editie Modern Dad’s Challenges, pe tema “Provocarile parentingului modern”. Sunt alaturi de noi Bogdan Ion, Presedinte fondator al Asociatiei Romane de Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii; Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, parinte ghemotoc, Andrei Tudose, Fondatorul Asociatiei Delivering Life si Alex ZAMFIR, Blogger & Realizator Radio, in calitate de moderator.

Cele 3 subiecte pe care le dezvoltam impreuna cu invitatii nostri sunt:

- Stiluri parentale & gestionarea emotiilor in relatia cu copilul

- Parinte singur si implicatiile asupra copilului

- Relatia de cuplu si cum ne facem timp pentru noi?

Stilul parental isi pune amprenta asupra modului in care se dezvolta si evolueaza copilul nostru. Comportamentele predominante pe care le manifestam in relatia cu cel mic le definesc personalitatea si au implicatii si asupra performantei copilului. Ce stil adoptam in relatia parinte-copil si cat de bine este sa existe “good cop/bad cop” in familia moderna vom povesti pe larg pe 14 noiembrie, impreuna cu specialistul Bogdan Ion.

Si cum asumarea unui anumit stil parental vine la pachet cu multe provocari la care noi, parintii, trebuie sa facem fata si care pot genera multe frustrari si emotii (pozitive sau nu), este bine sa invatam sa le gestionam corespunzator astfel incat sa nu avem regrete in viitor si nici sa nu aiba efecte asupra copilului.

Trecem apoi la un subiect mai delicat: parintele singur. Intr-un context de intamplari putem ajunge in situatia de parinte singur si aici ne referim atat la parinte divortat, vaduv, cu partener plecat la munca in alta tara sau localitate sau parinte care isi creste singur copilul din cauza neimplicarii celuilalt partener.

In situatiile descrise mai sus poate fi oricare dintre noi, iar efectele se resimt atat de partea adultului, cat si a copilului. Despre aceste efecte si cum explicam celui mic lipsa unui parinte sau a unei persoane apropiate din viata lor, discutam cu psihoterapeutul Ioana Agachi.

Si pentru ca pentru ca desi suntem parinti moderni, nu trebuie sa uitam de relatia de cuplu, incheiem seara cu o discutie despre cum ne facem timp pentru noi, cand x + y devine x + y + z etc. “In fiecare femeie exista exact acea femeie pe care tu ti-o doresti. Intrebarea este: cum ajungi la ea?”. Raspunsul la aceasta intrebare il vom afla in urma experimentului social lansat de Andrei Tudose la eveniment. La final participantii vor descoperi ce rezoneaza din barbatul din ei cu femeia dorita.

facebook-event

Brandurile care sunt alaturi de noi si sustin comunitatea de tati din Romania sunt: Lidl Romania, Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos, Boiron Romania, Pure Shapes, Un papion, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, QBebe.ro, Ken Academy, Romania Pozitiva, Asociatia SAMAS, Laurafrunza.com, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Super-Mami.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Bebeh.ro, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Ioanaboca.ro, Biancamorus.ro, Mamicazburatoare.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Laurabucur.ro, Prescolar.ro, Mamicaactiva.com.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este dedicat exclusiv tatilor si viitorior tati. Participarea la eveniment este gratuita, dar necesita completarea formularului de inregistrare. Modern Dad’s Challenges este un concept creativ al agentiei Creative Energy Corner*. Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre