Primii pasi in Arta: Atelier pentru copii de 4-6 ani

Primii pasi in Arta: Atelier pentru copii de 4-6 ani

Fundatia Calea Victoriei invita copiii sambata 15 februarie, de la ora 11:00, la atelierul Primii pasi in arta: Atelier pentru copii (4-6 ani), sustinut de artistul plastic Petruta Banita.

Lector: Petruta Banita
Data: 15 Februarie 2014;
Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, sambata
Varsta Minima: 4 ani;
Varsta Maxima: 6 ani
Cost: 225 ron (include materialele de lucru);
Cost redus (card fidelitate): 200 (card fidelitate)
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la: contact@victoriei.ro
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Structurat asemenea cursurilor de educatie si tehnica plastica din scolile de arta, acest atelier a fost gandit si adaptat special pentru copiii prescolari, cu varste intre 4 si 6 ani.

Primii_pasi_in_Arta
Aflati in plin proces de dezvoltare a imaginatiei si de descoperire a talentelor native, copiii de aceasta varsta au nevoie sa fie implicati in procese creative si ludice cat mai variate, care sa le ofere o gama cat mai bogata de experiente senzoriale.

Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii se vor familiariza atat cu tehnici de desen si pictura, cat si cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptura. Pornind de la ideea de joc si explorand teme si materiale diferite, copiii vor invata sa fie atenti, sa observe, sa isi organizeze si sa interpreteze artistic propriile experiente si sa se exprime prin alte metode decat cele lingvistice.

Fiecare atelier propune cate o alta experienta vizuala, o noua intalnire cu un material sau o tehnica artistica pe care la gradinita sau in scoala nu au timpul sau ocazia sa o experimenteze. Alaturi de lectorul nostru, copiii vor invata cum sa improvizeze, cum sa fie spontani si cum sa isi foloseasca imaginatia, exprimandu-se artistic intr-un mod cat mai personal.

Atelierul 1 - Universul semnelor

Descoperirea semnelor de expresivitate plastica (punctul, linia, pata de culoare). Culorile primare, culorile secundare. Tehnica amprentei

Atelierul 2 - Natura si lumea din jurul meu

Culorile complementare. Descoperirea lumii inconjuratoare prin intermediul formelor desenate si pictate

Atelierul 3 - Obiectele din jurul nostru (ceramica)

Exersarea abilitatilor manuale si educarea perceptiei in spatiu. Familiarizarea cu cele trei dimensiuni prin modelarea unui vas

Atelierul 4 - Exercitiu de imaginatie

Familiarizarea cu concepte specifice sculpturii. Modelarea unui personaj fantastic din pasta de modelaj cu uscare la aer

Atelierul 5 - Misterul formelor ascunse

Confectionarea unor minunate masti de carnaval folosind tehnica colajului. Descoperirea contrastelor (cald-rece, inchis-deschis, clar-obscur, contrastul culorilor in sine). Decorarea obiectelor utilizand diferite materiale.

Fiecare sedinta dureaza o ora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul