Piesa de teatru Maitreyi, pentru prima data intr-un cinematograf romanesc

| | Modificat: 2012-03-20 13:17:33

Grand Cinema Digiplex anunta un nou spectacol: piesa de teatru Maitreyi care se va juca pe 27 martie, de la ora 19:00.

Pretul unui bilet este de 50 de ron.

maitreyi

Este pentru prima data cand romanul lui Mircea Eliade - "Maitreyi" - si cartea scrisa ca un contra argument de catre Maitreyi Devi - "Dragostea nu moare" - se intalnesc pe scena teatrului romanesc si transpun nu numai o poveste de dragoste imposibila, ci si doua lumi diferite, exprimate subiectiv prin doua puncte de vedere.

Romanul scris de Mircea Eliade este o semiautobiografie, cu actiunea plasata in Calcutta, India anilor '30. Adevarata poveste incepe atunci cand el, sub pseudonimul Allan, si Maitreyi, fiica lui Narendra Sen, in a carui casa locuieste, se indragostesc si se logodesc pe ascuns. Diferentele culturale isi spun cuvantul, iar toti vor incerca sa ii desparta, incepand cu tatal fetei.

Revoltata de publicarea romanului fara acceptul ei, Maitreyi Devi a scris cartea intitulata sugestiv "Dragostea nu moare", ca un raspuns - replica, oferit dupa mai bine de 40 ani.

Grand Cinema Digiplex o aduce cu aceasta ocazie in prim plan pe actrita Maia Morgenstein, in rolul lui Maitreyi la varsta de 60 de ani. Alaturi de ea vor mai urca pe scena:

Aylin Cadir – Maitreyi la 16 ani

Vlad Zamfirescu – Mircea Eliade

Doru Ana – Narendra Sen, tatal lui Maitreyi

Anca Sigartau – Srimati Devi, mama lui Maitreyi

Jasmine Iliescu – Chabu, sora lui Maitreyi

Carla Maria Teaha – Lilu / prostituata

Marius Chivu – Mantu

Radu Micu – Harold

Teodora Garofil/ Madalina Dorobantu – servitoarea

Spectacolul este o productie a Companiei de Teatru D'AYA, dramatizarea si regia apartinandu-i regizoarei Chris Simion.

"Pentru mine spectacolul MAITREYI reprezinta o experienta personala, mai mult decat o experienta scenica sau una literara. Prima intalnire cu aceasta poveste a fost in perioada adolescentei, cand era inclusa ca lectura obligatiorie in programa de bac. A doua intalnire a coincis cu deplasarea mea in India. Am recitit cartea si abia atunci am inteles ca este mai mult decat o frumoasa poveste de dragoste ce a marcat generatii intregi. Am propus un spectacol autentic, de la decor, costume, muzica, ritualuri, un spectacol in care sufletul sa poata sa fie atins de fragilitatea si cultura unei lumi total diferite de lumea noastra. Si cred ca am reusit asta datorita unei distributii formidabile care a crezut in proiect si a reusit sa scoata la lumina tot ceea ce India lui Eliade si lui Maitreyi contine", spune Chris Simion, regizorul spectacolului.

Coregrafia momentelor kathak este semnata de Carmen Pesantez, iar scenografia de Adina Mastalier.

Grand Cinema Digiplex le ofera iubitorilor de teatru posibilitatea de a vedea punerea in scena a romanului Maitreyi Devi, cu interventii din cartea "Dragostea nu moare" de Maitreyi Devi, intr-o atmosfera eleganta si confortabila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA