Nopti tematice de muzica si film la a noua editie Anim'est

/ / Modificat: 2014-10-02
Nopti tematice de muzica si film la a noua editie Anim'est

Incepand cu primul weekend din octombrie, Festivalul International de Film de Animatie Anim’est deschide, la cea de-a noua editie, impreuna cu cei de la Calup, portile unei noi locatii-gazda la numarul 53, pe bulevardul Carol - Re:Animation Hub. 

Creepy_Animation_Night

Pe langa o serie de proiectii, workshopuri, expozitii si instalatii ce vor completa programele din cinematografele Elvire Popesco si Studio, aici vor fi organizate, cu sprijinul Jameson, toate petrecerile Anim’est, nopti tematice de muzica si film cunoscute si indragite de public, precum si altele cu un concept fresh in agenda festivalului. 

Dress code: pink! 50 de ani de Pantera Roz

Toata lumea ii stie mersul, zambetul, iar de la primele note din saxofon ale celebrei coloane sonore semnate Henry Mancini, nu exista nici un pic de confuzie in legatura cu cine urmeaza sa apara pe ecran: 2014 este anul in care Pantera Roz, cea mai hip si vicleana felina, implineste 50 de ani. 

Pantera_Roz

Creata in anii 1960 de Friz Freleng si David DePatie pentru genericul comediei politiste Pantera Roz, cu Peter Sellers in rolul zapacitului inspector Clouseau, personajul animat a devenit rapid intr-atat de popular, incat creatorii sai au conceput, la scurt timp dupa, o serie animata separata. Primul film din serie, The Pink Phink, castiga, in 1964, premiul Oscar pentru cel mai bun scurt metraj de animatie, iar in anii 1970, Pantera Roz devenise personaj de benzi desenate, cu propria emisiune matinala televizata si o serie de aparitii speciale in emisiuni TV.  

Aniversarea panterei incepe la Anim’est sambata, pe 4 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Studio, cu o proiectie speciala 50 Years of Pink! a celor mai reprezentative scurtmetraje din celebra serie animata, un program restaurat si digitalizat ce va fi proiectat pe DCP. Noaptea continua, dupa portia nostalgica de aventuri haioase ale celebrei feline, cu o petrecere de la ora 22.00, la Re:Animation Hub. Insertiile tematice de saxofon si ritmuri de funk & disco vor fi asigurate de cei de la Nicecream.fm, iar outfitul e obligatoriu sa contina si un item roz. 

Creepy Animation Night, la cea de-a sasea editie

Cea mai intensa noapte a festivalului revine, anul acesta, cu noi scurtmetraje de animatie stranii si inspaimantatoare, menite sa provoace publicul Anim’est. La cea de-a sasea editie, Creepy Animation Night vine cu un concept nou, proiectia de filme desfasurandu-se simultan in cele trei locatii ale festivalului – Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Re:Animation Hub – in noaptea de vineri, 10 octombrie, de la ora 22.00. De la decapitari, extraterestri, fantome si eviscerari, la intampari morbide pline de umor negru, sex bizar si rasturnarea religiilor, noaptea bizara a festivalului isi propune, mai mult ca oricand, sa exploreze partea intunecata a animatiei. Scurt-metrajele vor fi urmate de o petrecere dupa miezul noptii la Re:Animation Hub, unde vor mixa C L N K (noul proiect muzical al producatorului bucurestean Silviu Badea, aka Montgomery Clunk) si Polochord, doi dintre artistii de la noi reprezentatvi pentru ce e mai proaspat si autentic in materie de sound electronic. 

Animusic Night: Competitia Videoclip & Advertising & Live-act Minus 

Intr-una din cele mai indragite competitii ale festivalului, cea de Videoclip & Advertising, au fost selectate, anul acesta, 14 clipuri publicitare pentru branduri cunoscute ca Unilever, Coca Cola, Cadbury sau Orange Romania, si 25 de videoclipuri ale unor artisti precum Bonobo, Arctic Monkeys sau Basement Jaxx. in traditia sectiunii competitionale de pana acum, acestea vor fi proiectate in afara cinema-ului, joi, 9 octombrie, la Re:Animation Hub, de la ora 22.00. 

Do I Wanna Know e piesa lansata de Arctic Monkeys anul acesta de pe albumul AM, iar videoclipul, in care unde sonore prind viata si contur uman, va fi cu siguranta o prezenta familiara in competitie. De la irlandezii We Cut Corners vine videoclipul pentru piesa Best Friend, o animatie 2D desenata ce surprinde anatomia starii pasiv-agresive, inspirata de protestele recente. Un alt highlight al competitiei e clipul pentru Bye Bye Macadam, piesa producatorului si DJ-ului francez Rone, o animatie alb-negru ce urmareste viata unei stele, undeva intre vis si halucinatie cosmica. 

Dog Blood, adica Skrillex si Boys Noize intra in competitie cu clipul pentru Chella Ride, o animatie 2D / 3D tripanta in regia lui Golden Wolf, iar compozitorul si pianistul Carly Paradis inscrie clipul pentru The Hope Of A Favourable Outcome, un zoom infinit si hipnotizant, creat folosind exclusiv fenachistiscopii din epoca victoriana. Un alt highlight al categoriei e videoclipul piesei lui Bonobo, Cirrus, un film din 1962 despre consumerism, manipulat si post-procesat de Cyriak.  

Proiectia este urmata de un live-act Minus (Daniel Stanciu), unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani din zona improvizatiei, cu o gama larga de EP-uri lanate la Arhiva 7 si Local Records, doua labeluri reprezentative pentru scena muzicii electronice romanesti, si un absolvent al celebrei Red Bull Music Academy. 

Biletele vor putea fi achizitionate de pe site-ul eventbook.ro incepand cu saptamana viitoare, precum si la locatie, in serile evenimentelor. 

Pretul unui bilet la Animusic Night va fi de 15 lei.

Biletele la Creepy Animation Night vor putea fi achizitionate, in limita locurilor disponibile, pentru oricare dintre cele trei locatii. Un bilet va costa 40 de lei si va permite accesul la proiectie intr-o singura locatie, precum si la petrecerea de la Re:Animation Hub. Accesul minorilor la Creepy Animation Night este interzis. 

Un bilet la 50 Years of Pink! va costa 15 lei si va permite accesul atat la proiectia de la Cinema Studio, cat si la petrecerea de la Re:Animation Hub. De asemenea, vor putea fi achizitionate separat bilete de acces la petrecere, in valoare de 10 lei.

Cea de-a noua editie Anim’est va avea loc in perioada 3-12 octombrie, la cinematografele Studio si Elvire Popesco si in Re:Animation Hub.

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociatia Este’n'est, cu sprijinul Uniunea Cineastilor din Romania, Centrul National al Cinematografiei si Ministerul Culturii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Filme pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre