Muzeul Copilariei, Descoperirea lumii, acasa si la scoala

Muzeului Copilariei, Descoperirea lumii, acasa si la scoala

14 septembrie – 14 octombrie 2012, Sala Irina Nicolau


descoperirea_lumii_acasa_scoala


Muzeul National al Taranului Roman va asteapta vineri, 14 septembrie 2012, ora 18:00, la vernisajul celei de-a patra expozitii a Muzeului Copilariei, Descoperirea lumii, acasa si la scoala, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.


Se spune ca, inca din prima zi de viata, incepem sa murim cate putin. E posibil, dar in copilarie, curiozitatea este cea care salveaza. Din aceasta perspectiva, cei care hranesc foamea de descoperiri a copilului sunt parintii si scoala mica. in acest fel, ei devin responsabili de performantele viitorului adult si totodata, mult mai important, de pastrarea pe perioade cat mai lungi a starii proaspete de interogatie.


Soarece de sat, soarece de oras sau de biblioteca, copiii invata pretutindeni prin aceleasi mijloace, prin observatie, imitatie, intrebare si raspuns, intr-un cuvant, prin comunicare permanenta.


Despre felul in care lumea este descoperita celor mici, sau cum se dezvaluie misterele ei mereu de la inceput, se pot spune nenumarate povesti. O parte dintre ele pot fi cunoscute in aceasta a patra expozitie temporara din proiectul european "Copilaria. Ramasite si Patrimoniu".


Expozitia Descoperirea lumii, acasa si la scoala va putea fi vizitata pana pe 14 octombrie 2012, de marti pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00. Intrarea este libera.


Co-organizatori: Muzeul National al Taranului Roman, Asociatia Artees, Muzeul Lebork, Institutul Cultural Roman

Parteneri: Ministerul Culturii si Patrimoniului din Romania, Mercury360

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzee copii Expozitie

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul